Cumartesi, Aralık 3

Biutiful




25 yaşında (kandırmayalım 26) biri, oturduğu yerden ahkam kesecek ve diyecek ki ''İnarritu'nun en kötü filmi Biutiful". Evet ama öyle. Ve düşün, en kötüsü buysa iyisi nasıl. Gerçi tekrar düşününce 21 Gram'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Onu daha sonra yazarız.

Daha sert bir film bekliyordum. Göçmenlerin kirli barınaklarda yaşadığı hayatları görmek artık sarsmıyor. Veya geçim sıkıntısı içinde illegal yollara bavuran adamın macerası, "hassiktir lan" dedirtmiyor. Zaten "en kötü filmi" derken sıkıntı biraz da bundan kaynaklanıyor. Biz bu filmi gördük. Bu konuyu sen daha önce işledin. Değişik birşeyler gerekiyor. Bu film belki belli bir zümre için sarsıcı olabilir ama benim için değil. Sarsıcı olmaması da güzel film olmasını engellemez.

Artık yaşımız geçiyor ya, -25 veya 26- işte o yüzden bu film sarsmıyor ama sarıyor. Baba ile çocukları arasındaki ilişki, babanın çaresizliği falan filan. Filme bağlandığım nokta burası.Geri kalan şeyler İnarritu'nun tekrarları. Fakir hayatlar, kesişen yaşamlar. Biraz sıktı açıkçası.

Biri de sözlükte kesisşen hayatlar yoktu demiş. Senegalli anne ile çocuk benım evimde kalıyordu zaten. Ekstra bilgi, çocuğunun adını Samuel koyan Barcelonalı/Senegalli adam bizdendir.

Çocuğunu babasız bırakmamak için mücadele eden adam. Javier Bardem'e övgü düzmek de artık sıradan hale geldi. Bir de Gustavo reyis var..

Erkek çocuk çok sevildi, ben ise kıza bayıldım. Barcelona'ya dair çok şey görmek isterdim ama zaten görsem de anlamzdım. Bilmediğimiz yerler oralar.

1 yorum:

Fethi dedi ki...

mimarisi,denizi,plaji,gece hayati,7/24 durmayan sokaktaki yaşamiyla kusursuz bir sehir barcelona.tabii bu genellikle 1 haftalik(maksimum)tatil suresinde barcelonada bulunanlarin dusuncesi.barcelonanin arka sokaklarinda (kanald icin tukenmeyecek kadar cok bölüm cikar) cok farkli hayatlar var.pakistanlisi,senegallisi,kamerunlusu,meksikalisi ve daha bir cok gocmen icin bir siginma yerifgilmi bende cok begenmedim ama ispanyada en cok multeci akinina ugrayan bir sehir icin senaryo guzel tespitler iceriyor.