Pazar, Aralık 18

Kartalspor 0-2 Adanaspor




Bu sefer Kartal Stadı'na yeni bir isim. Peralta da artık bizlerle. Kartal'ın içindeki ilim irfan yuvası, semtin takımını unutmuyor, sahip çıkıyor. Ama takım gerçekten çile çektiriyor.

Girer girmez, ayak basar basmaz yenilen bir golle başladık maça. Takımın kimlerden oluştuğunu anlamak benim için bile zordu. Bunu, Uğur'a anlatmam için zaman gerekiyordu. Önder kesiği yemiş, Adem Sarı zaten önceden kadro dışıydı. Tek forvet, 1.60 küsür boylu Mehmet Ayaz. Rakip stoperler izbandut gibi. Ersel, Oktay, Okan ilk 11'de. Sezon başında gençleri unutan Besim Durmuş, işler kötü gidince onlara sarılmış. Haliyle olmamış. Aydın Kuzu bu revizyonda bile yine yedek. Oyuna girince kattığı hareket ortada.

Maçın başında (12. dakika) gol yemek bütün planları bozmuştur muhakkak. Ama öyle bir bozmuş ki, hiç bir plan yok ortada. Hücumda çoğalmak yok. Ne Mehmet'in, ne de Sezer'în hızından faydalanmak mümkün olmadı.

Bu kadar kötü Kartalspor var peki Adanaspor? Mbilla'yı bilen bilir, bugün yine yanıltmadı. Bilmeyenler için muhteşem oynadı, bilenler için her zamanki gibiydi. Bu maç beni şaşırtan isim Fahri oldu. Fahri Tatan, üyük topçu olmuş. Tam bir lider. Topla bir defa buluşuyorsa 3 kere de arkadaşlarını eliyle,koluyla yönlendiriyor. Saha içindeki teknik direktör gibi. O esnada Besim Durmuş, kenardan futbolcularına bağırıyor ama sesini duyan yok.
3 senedir yakından takip ettiğim, görev adamları Kibong ve Fevzi yine aynı. Tolgahan bu sefer takımı yakmadı. Bir söz de Kartalspor kalecisi Kaya'ya. O eski halinden eser yok şimdi. Direkten dönen toplar ibretlik. Hele Fahri'nin serbest vuruşu. Talha'dan yenilen gol inanılmaz. Talha'nın yeteneğine sapka çıkartmak mümkün ama Talha'ya 60 metre top sürdüren zihniyete de şapka çıkartmak lazım.

Bizim eski gençlerden, sol bek Berk'i pek beğenmedim. Kadro dışı Anıl'ın daha iyi topçu olduğunu kabul ediyorum ama papazlık ayrı bir şey.

Adanaspor hakkıyla kazandı. Kartal hakettiği bir yenilgi aldı. Son söz çıkıştaki uygulamaya. Yine ev sahibi ekibin tribünü içeride bekletildi. Türkiye'de tek yer Kartal Stadı, önce deplasman tribününü çıkartan. O nedenle trenler kaçıyor, işimize gücümüze geciktik. Zaten semt halkı hobi olarak geliyor, onlara da çile çektirirsen bir daha niye gelsinler?

Hiç yorum yok: