Salı, Aralık 27

Panathinaikos Gelsin




Yarın Top 16 kurasına katılıyoruz. Güzel geçen 2011'in son haftasında kura çekiliyor. 2011, güzelse bundan basket takımının payı büyük. O basket takımı, hiç inanmadığımız, aklımızın ucundan bile geçmeyen, değil 3 sene önce, 3 ay önce bile hayalini kurmadığımız TOP 16'ya katılıyor.

Bence, bu senenin Avrupa hedefine ulaşıldı. Bundan sonrası ekstra olur, bonus olur. Bundan sonra düşünülmesi gereken bu seviyede, Euroleague'de devamlı kalmak için neler yapılacağı olmalıdır. Takım ve tribün ikiye ayrılıyor. Takımın görevi ligde final oynamak olmalı. Euroleague'in kafa tayfasını, yönetici ailerini tavlamak da taraftarın işi.

O yüzden Top 16'da şu gelsin, bu demek gereksiz. Kim gelirse gelsin. Takım yenilse de yense de canı sağolsun. Ama Panathinaikos ile eşleşirsek, orada ve burada iki maç yaparsak çok iyi olur. Bu bir meydan okuma olur. En üst seviyeye, "biz de varız artık, size rakibiz" mesajı.

Üst seviye takımları çok, neden Panathinaikos. Mesela ilk turdaki Barcelona neyine yetmedi. Neden Maccabi değil de, CSKA değil de Panathinaikos.

Panathinaikos'un Yunan olması önemli bir ayrıntı. Milliyetçi bir adam olmadığım için hiç bir zaman Yunan takımı gelsin demedim. Ama bu sefer gelsin. Onların basketbol takımları ile oynanan maçlar, çekişme hep bir farklıdır. O yüzden bizim için bir Maccabi, bir CSKA değildir onlar. Efes'in, Ülker'in, Fenerbahçe'nin efsane Panathinaikos-Olympiakos maçlarını hatırlayınca, o tabloya bir iz de biz eklesek fena olmaz.

Peki neden Olympiakos değil de Panthianikos. Çünkü son 10 yılda açılan her tribün muhabbetinde konu Panathinakos'un basketbol tribünlerine gelir. Videoları, fotoğrafları forumlarda paylaşılır, bloglara konulur, efsaneleri anlatılır. Tezahüratları Türkçe'ye çevrilir. Olympiakos ise hep geri planda kalır. "Biz olsak daha iyisini yaparız" ile "biz onlar gibi olamayız" kapışır.

İşte bu nedenlerden dolayı, kazanmak ve kaybetmenin henüz önemli olduğu bir senede, Panathinakios'a karşı TOP 16'da rakip olup; biz de varız, tribünümüzle, takımımızla, oyuncumuzla , camiamızla biz de buradayız diyebilmek çok önemli. Belki de önemli olan tek şey.

Yarın Panathinaikos çıkarsa, o gün o salon nasıl olur, neler yaşanır? Düşüncesi bile güzel.

Not: Sanırım çıkmayacakmış. Olsun bu yazının arkasındayım, çıkmasa da..

Hiç yorum yok: