Cumartesi, Aralık 24

Fenerli Müjdat




"767 kere o şerefli formayı giydiğim için için, simge olduğum için, bugün Fenerli Müjdat olarak benimle röportaj yapmaya geliyorsunuz, bir de kontra olan bir kulübün dergisi adına geliyorsunuz. Bu parayla ölçülemeyecek bir şey, çok önemli benim için. Galatasaray Dergisi'nde Fenerbahçeli Müjdat'a bir sayfa ayırmanız beni çok onore etti."

Müjdat Yetkiner (Galatasaray Dergisi-Aralık 2011)

4 satır, 3 cümle, birkaç çıkarım.

Müjdat Yetkiner'in yanıldığı birşey var. Derginin bir önceki sayısında Feyyaz'ın da röportajı vardı. Feyyaz Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye gitmesine rağmen hep Beşiktaşlı Feyyaz olarak kaldı.

Müjdat Yetkiner yanılıyor, çünkü sadece Fenerbahçe formasını 767 kere giymesi değil, onun karakteri de bu röportaja katkı sağlıyor. Mesela Volkan Demirel 890 kere giyse, 10 sene sonra Galatasaray Dergisi'ne röportaj veremez. (Gerçi şimdi eskilerden biri çıkıp Müjdat da zamanında bizim tribüne böyle yaptı falan derse yanılırız)

Müjdat Yetkiner öyle bir adam ki, öyle bizden ki, öyle sokaktan bir adam ki ezeli rakip ebedi dost demiyor, "kontra olan kulüp" diyor. Muhteşem lan..

Üstüne, bir de kendisinden Fenerli Müjdat diye bahsediyor. "Fenerli" kavramına takılan, iğreti bulan, avam bulan bu zamanın elit Fenerbahçeliler'ine kapak olsun. Kaptanın Fener diyor.




Hiç yorum yok: