Cuma, Eylül 28

Çürümenin Kitabı



Hiç kimse havailiğe hemen ulaşamaz. O bir ayrıcalık ve bir  sanattır, her tür kesinliğin imkansız olduğunun farkına varan ve kesinliklerden tiksinen kimselerdeki yüzeysellik arayışıdır, doğal bir şekilde dipsiz oldukları için hiçbir yere götürülmeyecek uçurumlardan uzağa kaçıştır.

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

BÜYÜK ÇORBA

Yanlış anlaşılmasın sadece bir gözlemimi dile getirmek istiyorum. Kendimizi çok büyük görüyoruz ,kendimize Yüksek Medeniyet diyoruz ama bakıyorum çıkardığımız yada yazdığımız kitaplara şöyle farklı bakış açısı getiren alanında öncü yada her türlü kategoriden her türlü fikirden 1001 çeşit kitabı bizim civardaki medeniyetlerde göremiyoruz. Adamlarda her türlü fikir çeşitliliğinde her türlü çeşitten kitap var.

ben bunu şuna Benzetiyorum. İLK Yaşamın oluştuğu ilk anlar varya daha ilk mikro organizmaların oluşmasına sebeb olduğunu düşündüğümüz ortam varya O ortam yani " BÜYÜK ÇORBA " dediğimiz ortam. Batıdaki bu kitap çokluğunu ve çeşitliliğini bu büyük çorbaya benzetiyorum. Büyük çorbadan haliyle herşey çıkacaktır. Yepyeni fikirler ,gelişmeler ,Dünyaya yön vermeler ,kötülükler ve sömürülerde. ama herşey. Çeşitliliğin olduğu yerde her türlü kombinasyon için ihtimal daha yüksektir.

Gelişime birazda bu yönüyle bakmak lazım. Bilimde gelişime ,Eğitimde Gelişime ,dinde Gelişime ,Fikir Hayatında herşeyde Gelişime. neden Tek tipciliğin iyi olmadığını belkide evrim taaa milyarlarca yıl öncesinden Büyük Çorba ile cevaplamış ama Milyarlarca yıl sonra bile hala anlayamıyoruz. Belkide Cevabı KOntrol edebildiğimiz süreçlerde kendmizi Güvende Hissetmemizden kaynaklanıyordur. Kenimizi öyle güvende hissediyoruz. Birileri kendini güvende hissederken belkide birileri için iyi olmuyordur oda ayrı bir konu.