Çarşamba, Eylül 5

Huni Taktigi



"Ben Kocaelispor'u calistirirken oyuncuları ipe bağladığımda herkes bana gülmüştü. Kafamdan model uydurup, defansta oynayanları birbirine bağladım. Sağ bek ileri çıktığında diğerleri de kademeye girmek zorunda kalıyordu. Şimdi o ipler parayla satılıyor, adamlar bunun sekizlisini çıkardılar"

4-4-2 Temmuz sayısı

Hikmet Karaman büyük hoca. Ekrandan yansıyan karakteri de çok hoş, çok sevecen. Bazı hareketleri ve Terim'e olan benzerliği nedeniyle beklenen övgüleri almak yerine eleştirilen , hatta dalga geçilen bir adam oluyor.

Huni taktiği ilginçmiş. Ne demek istediğini anladım. Defans hattının beraber hareket etmesi için yaratıcı bir çalışma ki Türk takımlarının savunmasında görülen en büyük hastalık budur. Hurra diyerek saldıran stoperler, atağa çıkıp dönemeyen bekler. Kademe anlayışından yoksun savunmacılar.

Aslında buna benzer bir takitiği biz de Caddebostan'daki minyatür kalelerde yapıyordu. Tabi ki ip bağlı değildi birbirmizie ama küçük yaştan beri arkadaş olduğumuz için uygulaması kolay oluyordu. Minyatür kale maçta, biri "gömül" diye bağırırdı, biz de gömülürdük. Alan savunmasının en iyi örneğini sergilerdik. Bu sayede bizden yaşşa ve fisikzel olarak büyük takımları yenerdik. 


Hiç yorum yok: