Cumartesi, Eylül 1

Sezonun Peri Masalı




Daha ikinci haftada bunları konuşmak yersiz ama ilgi çekici bir başlangıç olduğunu söylemek lazım. Greuther Fürth, bu sezon ilk kez Bundesliga'ya yükseldi. İlk maçında ise Bayern Münih ile karşılaştı. Normal olarak Bayern onları kendi evlerinde farklı (3-0) yendi. 

Şimdi "ulan Akhisar'da ilk defa lige çıktı, hem de ilk maçını kazandı, yazı yazmadın" diyen çıkabilir. Ama işte o ilk maçı Galatasaray veya Fenerbahçe ile oynasaydı durum değişirdi. Onlar Eskişehirspor ile oynadı. İlgi çekmedi. 

Fakat tarihinin ilk en üst lig maçını, üstelik kendi sahanda, ülkenin en güçlü takımıyla oynamak güzel bir meydan okuma, güzel bir sorgulama çeşidi. 3 ay önce, 1 sene önce neredeydim, şimdi neredeydim muhabbeti. Karşında sadece ülkenin değil Avrupa'nın en büyüğü.

Ondan sonra ikinci hafta, ikinci maç. Rakip Mainz. Onlar da bir dönemin peri masalı. Deplasmanda tek golle galibiyet. Tarihinin ilk Bundesliga galibiyeti. Golü atan çocuk henüz 19 yaşında. Takımın alt yapısından yetişme. 

Güzel bir şeyler oluşuyor o tarafta. Sercan da orada, haliyle biraz fazla dikkat etmek de fayda var. Belki hoşuma giden bir şeyler çıkar.


Hiç yorum yok: