Cumartesi, Eylül 22

Yetkililerle Konuşmak




Bir takım kötü gidince yönetici kısmından biri - tercihen başkan- bir basın toplantısı düzenler ve kötü gidişi hakem hatalarına bağlayıp, suçu hakemlere atar.

Kayserispor için başkan kadar önemli bir isim olan Süleyman Hurma da hafta içinde bir basın toplantısı düzenledi. Kötü gidişin tek sorumlusu olarak hakemleri gösterdi. Kaldı ki, kendi camiasını "Şunu çok net söyleyebilirim ki Anadolu'nun en iyi takımına, en iyi hocasına, en iyi yönetimine ve başkanına sahibiz. Futbolda bazen istediğiniz hiçbir şey olmayabilir" sözleriyle överek kendilerinde hata arama kısmını es geçti.

Devamında ise "Bana göre son dönemlerde inanılması güç bir şekilde hakem hataları bizi buluyor. Yine Orduspor maçında yediğimiz üçüncü golde çok bariz, çok açık bir metreden fazla ofsayt var. Maalesef bunun önüne geçemiyoruz" diyerek hakem hatalarına geçiş yaptı. Aslında buraya kadar normal. Anadolu takımı ve İstanbul takımı fark etmiyor, aynı yol izleniyor. Anadolu takımlarının isyanları her zaman az yer buluyor, ön plana çıkmıyor. Anadolu takımı tutan arkadaşların bu haklı eleştirilerini değerlendirmek lazım. Çünkü gerçekten de Hurma'nın isyanı ön plana çıkmadı, çünkü konuşmasının devamında şöyle bir cümle kullandı:

"İlgililerle de görüştük. Onlar da Kayserispor'a üst üste seriye bağlanmış bir şekilde hakem hataları olduğunu kabul ediyor."

3 Temmuz'dan önce böyle bir demeç verilse, hiç umursanmızdı. İlginç olan, 3 Temmuz'dan sonra olmasına rağmen yine umursanmadı. İlgililerle görüştüğü için, tapesi çıkan, gözaltına alınan, tutuklanan, ceza alan insanlar var. Haklı veya haksız tarafına girmeden; son 1 senede soru işaretlerinin oluştuğu bir dönem yaşadık. Herkesin bundan sonra daha hassas olacağını tahmin ederken böyle bir açıklama gelmesi düşündürücü. Üstelik ligin henüz 4.haftasında.

Bir kaç tane soru beliriyor kafada ister istemez. Biz de soralım, kimse cevaplamaz ama en azından sorduk deriz.

Süleyman Hurma'nın konuştuğu bu ilgililer kim?

Konuşmanın devamında neler söylendi?

Hakem hataları olduğunu kabul edenlerin yaptırımı ne oldu?


Hiç yorum yok: