Cuma, Eylül 21

Kötü Kadro



United maçı sonrası Beyoğlu'nda muhabbet ederken konu her zamanki gibi Lucescu senelerine geldi. Lucescu'nun teknik direktörülüğünü beğenmiyorum. Teknik direktörülüğün sadece saha içinde olduğuna inanmamam bunun birinci nedeni. Oynattığı futbol iyidir, kötüdür önemli değil. Eğer tribünde olan bensem, kazanan takım iyi top oynamıştır. Fakat Lucescu, kötü giden takımları toparlayamama gibi en önzemli teknik direktörlük meziyetinden (kriz yönetimi) uzaktı. En azından bunu Türkiye'deki ilk ve son senesinde gösterdi.

Lucescu'nun kazanma oranının Galatasaray'da 2'de 1, Beşiktaş ile beraber Türkiye'de 4'te 2 olduğu gerçek. Son hafta kaybedilen şampiyonluklar dahil Daum'un bile yüzdesi daha fazla olabilir. Üzerinden 10 sene geçtikten sonra, Lucescu ile ilgili tartışılmayan ve doğru kabul edilen doneler var. 

Mesela, Beşiktaş'ın ikinci senesinde "saha dışı faktörler" ile şampiyonluğu kaybettiği söylenerek hakkı verilir. Ama Beşiktaş'taki ilk senesinde yaşanan aynı olaylar görmezden gelinir. Bir diğer "tartışılmayan gerçek" ise Galatasaray'daki ikinci senesinde elindeki kadronun tarihin en kötü Galatasaray kadrolarından biri olduğuydu. Lucescu, bu kötü takımla Galatasaray'ı şampiyon yaptı denir. United maçı sonrası da aynı şeyleri duyunca, bu kötü kadroyu hatırlatmak istedim.

Kalede Mondragon. Galatasaray'ın, şu an oynayan Muslera'yı saymazsak 3 efsane yabancı kalecisinden biri, bazılarına göre birincisi. 

Stoperdeki ikili, Popescu gittikten sonra Bülent Korkmaz ve Emre Aşık. Sadece Galatasaray'ın değil Türk futbol tarihinin en önemli 5 stoperi arasına girerler.

Sağ bek Perez. Kısa dönemde taraftarın sevgilisi oldu, o gittikten sonra sağ bek bulunamadı. Her sağ bek onunla kıyaslandı, biraz Sabri, sonrasında ise Eboue bu sorunu çözdü. 10 sene sonra.

Perez sakatlandıktan sonra o bölgede oynayan isim ise Capone... Tartışan var mı?

Sol bek Victoria... Değil aslında. Hakan Ünsal. Sezonun ilk yarısında oynadı. O, Blackburn'e gidince formayı Victoria giydi. Victoria biraz zayıftı ama her kadronun zayıf bölgesi vardır. Ama Hakan Ünsal (Premier Lig'e giden Hakan Ünsal)'ı tartışacak yoktur herhalde.

Orta sahayı sayıyorum şimdi, şu adam yaramazdı diyebileceğiniz hangisi? Fleurquin, Ergün, Hasan Şaş, Sergen. Belki Fleurquin. Ama Galatasaray'da ona kötü diyenin de aklı karışmıştır.

Yedekten gelenler ise Ayhan, Suat Kaya, Berkant, Batista... Fena bir kulübe değil.

Forvet hattı, o senenin gol kralı Arif, 2 sene öncesinin gol kralı Serkan, gol kralı olamasa da golün diğer adı Ümit Karan. Murat Sözkesen ve Radu ekstra katkı veren isimler.Zaten Lucescu'ya hakkını verebileceği özelliklerinden biri yedek oyuncularından maksimum katkıyı almayı becermiş olması. Horvath, Spehar ve Mpenza'ya hatta siması bilinen Gonzales'e o şansı vermese de...

Gerçekten kötü bir kadroymuş. Alkışlar Lucescu'ya. Bir önceki sene şampiyonluk alamadığı kadro da futbolun tuzu biberi olarak kayıtlara geçsin o zaman.


3 yorum:

selaminko dedi ki...

hocam şu kadroda bülent akın diye bir adam vardı onu unutmuşsun.

kutay dedi ki...

bülent akın'ı yazarsam kadro gerçekten kötü gözüküyor, orada biraz manipilasyon yaptım..)

Hakan Özkan dedi ki...

:D:D