Salı, Eylül 4

Mutsuz Ronaldo



"27 yaşında, zengin, çok başarılı, boyu posu yerinde ve her şeye sahip. O da mutsuzsa, insanlar sokaklara dökülüp ağlamalı. Ronaldo hayattan daha fazlasını isteyemez, her şeye sahip. Daha ne istediğini anlayamıyorum, üzgün olmak sahip olduklarına karşı nankörlük"

Carlos Rexach, Ronaldo için

Olay aslında şudur ki, mutluluk genelde daha çok içinde bulunduğun durumla alakalı bir olgu. Mutsuzluksa içinde olamadığın dünyayla. Kafanı kendi dünyandan dışarı çıkarırsan mutsuz olma ihtimalin doğar. Buna farkındalık diyen de var. Ronaldo gibi bir adamın mutsuz olması onun adına güzel bir şey. Her şeye sahip ama mutsuzsa, eksik bir şey görmüş demektir. Bir insan için güzel bir şey.

Ya da sadece başka bir şehirde yaşayıp, orada top oynamak istiyor.

2 yorum:

Alper dedi ki...

Jim Carrey'in çok sevdiğim bir sözü var:

''Dilerim herkes bir gün zengin ve ünlü olur, hayalini kurduğu her şeye kavuşur; böylece aranılan asıl cevabın bu olmadığını anlar.''

Celal Abbas dedi ki...

yada sahip olduklarının kıymetini bilmiyordur. İlla Tanrı ona sahip olduklarını kaybettirmeliki farkına varamadığı "Sahip olduklarının sahip olamadıklarından daha çok şey olduğunu"
sahip olduğu şeylerin kıymetini anlasın.

Beni öyle büyük yazarların sözleri ile filozofların sözleri ile destekleyecek laflar aklıma gelmedi ama vardır bir yerlerde.