Cuma, Mart 15

Kılıç'lar Çekildi





Aslında Kemal Kılıç doğru şeyler söylemiş. Daha doğrusu yanlış bir şey değil, yoruma açık şeyler. Benim takımımda idman boykotu olmaz diyor. Teknik direktör mantığına uygun bir hamle. Zaten Cihat Arslan da açıkçası iyi bir teknik direktör olmayabilir ama çok iyi bir insan demek bile az geliyor. Tanımıyorum ama tanıyan herkesten aynı şeyi duyuyorum. Bu yüzden kendisini çok seviyorum ve çok başarılı olmasını istiyorum.

Kemal Kılıç'ın karşı çıktığı ikinci şey (aslında ilkine karşı çıkmak denilemez) çok alengirli bir konu. Gerçekten de Karşıyaka, Buvall fiyatına takım mı kurdu? Bu bana inandırıcı gelmiyor, çünkü Karşıyaka sezonun her iki kısmında da bolca transfer yaptı. Bu transferlerin bedavaya yapılmadığını tahmin etmek zor değil.Fakat Cihat Arslan mübalağa yapmış olabilir. Sonuçta Karşıyaka'da maddi krizin yaşandığı, Göztepe'de ise işin o tarafının daha düzgün işlendiği ortada.

Kemal Kılıç'ın asıl vurgulamak istediği belki de"Bunların fakir fukara edebiyatından sıkıldım" demekti. Haklı olabilir. Bu düşüncesini açık açık da dile getirebilir. Ama zamanlama o kadar yanlış oldu ki... Tıpkı 2006'daki Murat Özaydınlı gibi.

Bu görüntüleri izleyen Karşıyakalı bir futbolcu, hocası için derbiye inanılmaz bir şekilde asılır. Dünyanın en kötü motivasyon sağlayan hocası bile gelse, şu an "Ben sizi korudum başıma neler geldi. Şimdi siz de çıkıp benim için oynayın" dese, bir konuşma için sadece 25 saniye harcasa, takımını maç başlamadan 1-0 öne geçirir bile. Kemal Kılıç'ın tecrübesine yakışmayan bir hata olmuş. Zaten kendisi son haftalarda çok agresifti. Nasıl olmasın takım hala 17.sırada ve küme düşmek üzere.

Maça daha uzun süre var, Kılıç belki bunu son iki gün içinde telafi edecektir. Ama nasıl yapar bilmiyorum. Sene başından beri "mücadele, direnmek, sıkıntı, rağmen" gibi kelimeler etrafında basın toplantısı düzenleyen ve herhalde oyuncularıyla da bu tarzda konuşan Cihat Arslan, bu asisti iyi şekilde değerlendirecektir.

İzmir garip şehir. İzmirli garip düşünüyor. Geleneksel hale gelen bu hoca buluşturma toplantıları bu sefer iyi reyting yaptı. İzmir derbisinin tarihine de geçmiştir. Bize de malzeme çıktı. Renktaşlar alınmasın ama inşallah Karşıyaka kazanır.




Hiç yorum yok: