Cumartesi, Mart 2

Tatile Yollayan Hoca


Teknik direktör eleştirmek kolay iş. "Bunu niye oynatmadın, bu sistemle niye çıktın..." 

Teknik direktörülüğü sadece saha dizilişleri ve oyuncu değişiklikleri ile değerlendirmek çok büyük eğlence ama bir o kadar da bu oyunun en büyük yanılgısı. Aslında iyi bir teknik adamın en önemli özelliği; futbol bilmek (nasıl oluyorsa) değil, insan ruhundan anlamasıdır. Mourinho ile çalışan Sneijder anlatıyor:

"Mourinho bana bir keresinde, yorgun göründüğümü ve bir kaç gün ailemle beraber dinlenmek üzere güneşlenmye gitmemi söylemişti. Kariyerim boyunca çalıştığım diğer bütün hocalar bana antrenmandan bahsettiler o ise beni kumsala yolladı. 3 gün İbiza'ya gittim. Geri döndüğümde onun için ölmeye hazırdım"

Sneijder'i forvet arkasında oynatmak değil mesele, asıl önemli olan Sneijder'e "onun için ölmeye hazırdım" dedirtmek. Mourinho sevilen bir figür olmayabilir ama şu da bir gerçek ki; onun hakkında kötü konuşan bir futbolcusunu  görmedik. Bu, FM oynayarak elde edilebilen bir yetenek değil. Tak aksine sokağa çıkıp insanlarla ilişki kurarak gelişen bir meziyet.


1 yorum:

HotSauce21 dedi ki...

Valla arkasından kötü konuşan oyuncu var mı bilmiyorum ama Casillas ile Ramos'un suratına pek olumlu konuştukarını söyleyemeyiz sanırım.