Cuma, Mart 1

Voksne Mennesker




Bu İskandinavlara özgü bir olay mı yoksa Dagur Kari özelinde mi gerçekleşiyor anlamıyorum. Soğuk ülkelerden sıcak filmler çıkıyor. Çok sempatik konuları olmasa da izlerken için ısınıyor. Buzdan Hayaller de böyleydi.

Fakat her ne kadar güzel bir olsa da bu "Tutunamayanlar", "Buzdan Hayaller" kadar cezbetmedi. Sorumluluk almaktan çekinen, toplumun dışında kalmayı tercih eden gençleri sosyal hayatımda hayranlıkla izlesem de onların hikayelerini sinemada izlemek çok etkilemiyor.

Ben de hemen hemen aynı toplumun üyesi olsam da (21.yüzyılın toplumu) onlar kaar sorumsuz olmadım hiç bir zaman. Sürekli tırmalak zorunda kaldığımız için, hayata daha farklı yerlerden bakıyoruz. Bu yüzden bu filmde tasvir edilen gençleri (grafiti çizen, gazete okumayan, çizdiği grafitiler dışında 7 dolardan fazla para kazanmamış), saygıyla ve hatta hayranıkla gözlemlesem de aynı noktada olmamız mümkün olmuyor.

Oysa aslında biz de (en azından ben de) toplumun kanaat önderleri tarafından sürekli eleştirildik. Biz de onlara benzememek için mücadele ettik. Kravat takmak bize de zor geliyor ama bir yandan da sorumluluk bilincimiz var.

Özele dönmesin; film yine de güzel. Sıcak film. Futbol topu da var bazı sahnelerde.

Kadın futbolunun katili Danimarka hakemleri...


Hiç yorum yok: