Cumartesi, Mart 30

Şeytan Gibiler



Özellikle; 2.35'ten sonra başlayan 4.gole ve hemen ardından kaçan gole dikkat kesilin. Aslında bütün özeti izleyin. Nihat-Kovaçeviç'li Sociedad'dan sonra izlediğimiz en güzel Real Sociedad. 

Uzun uzun pozisyon analizi yapmayacağım ama izleyenlere büyük keyif verdiğini belirtmem lazım. Üstelik bunu sadece ligin orta sırasında yer alan Valladolid karşısında oynadıkları futbol nedeniyle söylemiyorum. Uzun süredir böyleler. Paslaşmalar müthiş. Hız, akıcılık, muazzam. Goller görsel açıdan zevk veriyor izleyenlere. Bu tip görüntüleri bir La Liga takımının yaratması çok da şaşılacak bir durum değil. Ama Real Socidead bunu uzun süredir yapıyor. Eski oyuncuları Tayfun Korkut'un dediği gibi;

"Çok uzun zamandır bu kadar iyi bir Real Sociedad görmedim. Genç bir takım ama ilerideki futbolcuları çok yetenekli. Basit, takım oyunu oynuyorlar ama hücumda şeytan gibiler"

En son yenildiklerinde aylardan ocaktı ve rakip Real Madrid'di. Kasım ayının başındaki Espanyol yenilgisinde sonra yaşadıkları tek yenilgi.. Aradaki süreçte lider Barcelona'yı bile yendiler. Oysa lige çok da iyi başlamamışlardı. Şimdi dördüncü sıradalar. Böyle bir takımı izlemek İspanyollar için çok ilginç olmasa da beni şahsen heyecanlandırıyor. Son 10 maça girerken daha dikkatli takip etmek gerek.


Hiç yorum yok: