Perşembe, Mart 14

Sol Bek



Her futbolcu için ayrı post döşüyoruz ama olsun. Zaferi yazanları yazmak lazım. Zaferi yaşatan isimlere ufak bir saygı gösterisi gibi... Futbolcu sevmek, 20 yaşından sonra çok zor geliyor. 20 sene içinde kadın kısmından yemediğin kadar ihaneti futbolcu tayfasından yiyorsun. Ezeli rakibe giden, tribüne küfreden, takımı sabote eden... Durum böyle olunca yeni isimleri sevmek, desteklemek zorlaşıyor. Ama işte taraftarlık çok pis bir şey, Galatasaray forması giyen her adamı seviyorsun ister istemez. Engellemek zor.

Riera, geçen sezonun en çok tartışılan ismiydi. Bu sene yazın bile Twitter'dan küfür yiyordu. Çok para kazandığı gerçek ama topçuyu kazandığı para üzerinden eleştirmek saçmaydı. Neyse ki Riera bu sene kazandığı paranın hakkını verdi. Üstelik hiç alışık olmadığı bir mevkide, sol bekte.

Mahallenin "Sol ayağın iyi, o zaman gel sol bek oyna" denilen çocuğu olarak, Riera ile yakınlık kurmam zor olmadı. Bir de Fenerbahçe'nin stadında kupa kaldırdığımızda çektirdiği fotoğraf var ki, sanırım Ulubatlı Souness gibi derbi tarihine geçmesi gereken bir hamleydi.

Ulan 3 paragraf oldu hala elle tutulur bir şey yazmadık. İkinci yarıda Uchida'nın karşısında dili dışarı çıkan, dökülen Riera'yı en iyi ben anlarım zaten. Bir de ikinci golden önce boştaki topa kayması var ki, golün kendisinden bile daha güzel. Seneler önce bir başka sol bek, Hakan Ünsal, Fenerbahçe derbisinde Högh ile aynı topa kaymış ve topu almıştı. 

Sanırım Riera seneye olmayacak, ama en azından buradan giderken geçen sezon kulübede geçen ayları değil; Schalke maçında topa kayışı, Fenerbahçe maçındaki ortası gibi şeyler kalacak. Güzel anılar bırakan futbolcu sevilen futbolcudur.



Hiç yorum yok: