Perşembe, Ocak 8

Evde Lig Tv Bozuk



Hamza Hamzaoğlu'nu ne kadar sevdiğim biliniyordur. Onu eleştirmek gibi bir niyetim yok. Ama bilinen algının dışında bir durum var. Hamza Hoca, saha dışında ne kadar kibar ve pozitif adamsa saha içinde de zaman zaman agresif tavırlar sergileyen birine dönüşebiliyor. Belki: Fatih Terim, Hikmet Karaman, Yılmaz Vural ve benzer figürler kadar hareketli değil ama yine de "sakin" durduğunu söyleyemeyiz.

Bu Galatasaray'dan önce böyleydi. 

Geçen akşam Lig Tv'de Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı. Ligin her maçını senelerdir yayınlayan kanalın 1 numaralı adamı. Hamza Hoca'ya "Nasıl bu kadar sakin kalabailiyorsun, içinde fırtınalar kopmuyor mu" diye bir soru sordu. Üstelik Hamza Hoca bile kendi özeleştirisini yaparak, "Aslında zaman zaman ben de agresif tavırlar sergiliyorum" dedi ama o kadar naif bir ses tonuyla söylediki Şansal Büyüka'nın algısını kıramadı.

Zaten bu yazının konusu Hamzaoğlu'nun agresifliği de değil. Yine ufak bir fotoğraf çekeceğiz. Ligin yayıncı kanalının başındaki insan ligin her takımına, her karakterine aynı ilgiyi göstermiyor. Bilmiyor. Alt tarafta neler olduğunun farkında değil. Sadece bir ezberleri var ve onun üzerinden konuşuyorlar. O ezberden algı yaratıyorlar. Oradan hakimiyet kuruyorlar. O ezbere göre değer biçiyorlar. Onları izleyenler de bu isimlerden duyduklarıyla kendi düşüncelerini oluşturuyor. Ne kadar zararlı aslında. 

Büyüka, maçların yayınlandığı haftanın 3 gününde her akşam Lig Tv stüdyolarında. Anadolu maçlarının oynandığı gündüz saatlerinde evinde olduğunu farz edersek; herhalde evinde Digitürk platformu yok. Ya da o da bizim gibi sıkıntılı, çoğu zaman evde kesinti yaşıyor ve maçları sağlıklı bir şekilde izleyemiyor.


Hiç yorum yok: