Cuma, Ocak 29

Nonda


Nonda hakkında 2 yazı yazdım, sildim yayınlamadım. Olmuyor. Peralta'nın dediği gibi "bunlar pek Galatasaray'ın işi değil". Nonda iyi topçu değldi belki ama iyi bir adamdı. Ben de takımımda iyi adamların olmasını isterim.

Muhakkak başarısız olan gidecek. Nonda bence bu sistemin adamı değildi. Ama önemli mi? Sonuçta sözleşmesi vardı. Bir futbolcudan öte bir babayı, bir ev geçindiren insanı işten çıkarmak, üstelik iyi bir adamı, ahlaklı bir adamı işten çıkarmak rahatsız edici.

2 ay önce en çok sevilen adamdı bu. 1 ay önce derginin kapağında, resmi sitenin açılış sayfasındaydı. Bu kadar hızlı değişimlere ayak uyduramıyorum.

Nonda'ya çok şık bir uğurlama yapılmalı. Kırgınlık olmamalı. Tabir-i caizse hellaleşmek gerekli. Fenerbahçe maçında attığı gol onu çocuklarımıza anlatmamız için birinci neden. Gerisi onu unutmamızı engelleyecek güzellikler. Yolu açık olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Üstad yorumlarına katılıyorum ama tek katılmadığım yer "ev geçindiren" muhabbeti. Dünyanın parasını alıyorlar yahu , "ev-ekmek-rızık" edebiyatı yapılmasına tahammül edemiyorum. Sonuçta parası ödenip yollandı. Belki yollanmasa bir maçta ayağı kırılıp sakat kalacaktı. Yani her şerde bir hayır vardır. (Bak bende yaptım şimdi bu edebiyatı , hayır-şer ne yahu, bildiğin ayak oyunu bu maç 11 kişi)

kutay dedi ki...

ev geçindiren derken maddiyatı kastetmedim. o da var işinde muhakkak ama aslında manevı tarafını dusundum.
nonda bir ailenin 1 numaralı adamı, reisi. cocukları ona bakıyor onu örnek laıyor. sonuçta nonda eve gelince, cocuklarına "kovuldum" diyecek. bence dramatık bır durum. bir baba için zor bir durum. kastettiğim buydu aslında. bir insanı ailesinin önünde zor durumda bırakmak.. rahatsız edici bence..