Çarşamba, Şubat 23

Anadolu'nun İstanbul Belası


Bank Asya 1.Ligi her zaman garip bir ligdi, bu sene daha da garip. Üst sıralar birbirine daha yakın, alt sıralar Diyarbakırspor dışında tehlike yaşıyor. Hedefsiz takım yok. Garip olan bir diğer özellik; alt sıradakiler kendi rakiplerinden çok yukarıdakilerden puan alıyor. Bunun en açık örneği Güngören Belediyespor.

Güngören 2 sezon önce de bu ligdeydi. O sezon averaj takımı olur gözüyle bakılıyordu. İlk yarıyı ilk 1o'da bitirmişti, ikinci yarıda düşüşe geçti. Fakat düşüşe geçerken bile şampiyon Manisaspor'dan puan almış, Rizespor ve Orduspor'un Play-Off hayallerini, Karşıyaka'nın ilk 2 iddiasını noktalamıştı.

Bu sene yine küme düşmemek için mücadele ediyor bu İstanbul takımı. 21 maçta 23 puan topladı. Sezona da çok kötü başlamıştı. İlk 3 hafta gol atamadı, 7 haftada tek galibiyet alabildi. Tavşanlı Linyit'e deplasmanda yenildikten sonra ise çok farklı bir kimliğe sahip oldu.

Ligin şu andaki lideri Samsunspor'u yendiler. Ligin en pahalı takımlarından Karşıyaka'dan 1 puan aldılar. Ligin şu 2.sırasında olan, o zaman lideri olan Denizlispor'a 2 puan kaybettirdiler. Ligin en az yenilen takımı Erciyesspor'a deplasmanda 2 gol atarak 3 puan kazandılar. Orduspor'dan 1 puan aldılar. En son haftada da Gazianteop BB Spor'u (şu an lig 4.sü ve kupanın çeyrek finalisti) deplasmanda yendiler. Üstelik bunların hepsini 3 ay içinde yaptılar.

Kısaca hesap yaparsak; Ligin ilk 10 sırasından 13 puan aldılar. Alt sıra takımlarından topladıkları puan sayısı daha az.

Ve bu hafta şubat ayının son maçını oynayacak olan bordo-beyazlılar, lig 3.sü Ç.Rizespor'u konuk edecek. 3 ayda sadece 1 kez (şu an 16.olan Giresunspor'a) yenilen küçük bütçeli takımın bu 3 ayı taçlandırması için müthiş bir fırsat. Maç pazar günü, İstanbul'da. İstanbul'da olmayanlar TRT 5'ten izleyebilir. Adu kadar ilginç bir takım.

Hiç yorum yok: