Perşembe, Şubat 10

Kocaman Alex


Alex iyidir. Zekidir. Futbolculuğu, daha doğrusu üst klas olup olmadığı tartışılır ama şu da bir gerçektir, artık bu ligin rengidir, karakteridir, aktörüdür. Zaten bu ligin en zeki topçusudur. 6.5 senedir burada, gitmesi Fenerbahçeli'ye çok koyar bizi bile sarsar. Sözleşmesini 2 sene uzatması güzel. En azından biz dışardan bakanlar için.

Fenerbahçeli, kendi içinde sorgular. Alex'ten daha iyisini getirebilir mi? Alex gerçekten katkı mı sağlıyor, yoksa zarar veriyor mu? Bunlar onların soruları. Fakat 6.5 sene takımında oynayan, birçok gol atan, 3 şampiyonluk yaşayan,yaşatan, derbiler kazandıran bir futbolcuya, taraftar "teknik-taktik açıdan yeterli/yetersiz" gözüyle bakmamalı.

Alex'in adı son 3-4 aydır farklı anılıyor. Aykut Kocaman'ın takımın başına geçmesinden sonra, Alex'in sezon sonu gideceği düşünülüyordu. Aykut'un Alex'i yedek bırakması genelde yanlış yorumlandı. Oysa Kocaman'ın sisteminde Alex tarzı oyuncu oynatmak zorluk çıkarabilirdi. Aykut Kocaman doğru veya yanlış bunu düşünmüş olabilir ama konu daha değişik boyutlara çekilerek tartışıldı. Bu dedikoduların, Brezilya'dan gelen tekliflerin ortasında sözleşme uzatıldı. Sözleşme uzatma tarihinin şubat ayında puan farkının 2'ye indiği dönemde olması tipik bir Türk yönetici hamlesi olsa da, sonuç olarak: Alex Kaldı.

Alex 2004'te Türkiye'ye geldi. İlk golünü İstanbulspor'a attı, birçok Fenerbahçeli o gün etkilendi ondan. O takımın başında Aykut Kocaman vardı. Alex ilk golünü o gün Aykut Kocaman'a atmıştı, -şimdilik- son golünü de Aykut Kocaman'a atmış olabilir.

Hiç yorum yok: