Pazartesi, Şubat 7

Kartalspor 1-1 Tavşanlı Linyitspor


Şubat ayından güneşli bir pazar günü. Kartalspor, son iç saha golünü attığında, güneşli bir mayıs ayıydı. 9 ay 10 gün geçmiş aradan ve Kartalspor, artık galibiyet ve puandan önce gol bekliyor.

Kartalspor devre arasında çok değişti. En başta teknik adam değişikliği yaşandı. 6 ay, takımı pısırık bir şekilde oynatan Ergün Penbe, 2011'in Kartalspor'unda yok. Yerine Engin Korukır getirildi. Engin Hoca ilk yarıda Diyarbakırspor'u çalıştırıyordu. Sıkıntılı bir camiadan sıkıntılı bir başka camiaya gidiyor, yanında bir kaç futbolcu getiriyor. Bunlardan biri Önder Çengel, Kartalspor'da sezonun en kritik gollerinden birine imza atıyor.

Tavşanlı Linyit'e geçelim. Çok enteresan takım. Lige yeni yükselmiş bir takım. Ve şu an hedef Süper Lig. Taraftarları 20 dakikada bir "bu takım bu sene Süper Lig'e çıkacak diyor." İnanmışlar. Kütahya şehrinin en başarılı takımı, bir ilçe takımı. Bank Asya 1.Lig'in kaşarları diye tabir edebileceğimiz o yaşlı futbolcular yok. Bir Mehmet Akyüz var, bu sezonun yıldızı. Sakaryalı. Hakan Şükür'ü andırıyor. Ama daha atik, daha teknik. Zlatan tarzında diyenler var ama ondan daha zayıf. Yine de golünü attı. (Alacağın olsun Maçkolik, golü Emrah Dağ atmış, biz de öyle görmüştük, süpheye düştük) Ve Hakan Şükür'de de, Zlatan'da da ve belki diğer futbolcularda olmayan, ya da olan ama Mehmet'te daha çok olan, bir özellik Mehmet'in kanında var. Futbol oynamayı seviyor. Onu hissettiriyor. Belki de Tavşanlı'da oynamayı seviyordur çünkü Tavşanlı tribünü onu baya seviyor. Sevmekten öte tapıyor.

Tavşanlı'da en çok beğendiğim futbolcu ise stoper Tanju oldu. Daha önce Karabükspor 2.Lig'den yükseldiği sezon kırmızı-lacivertli takımda oynuyordu ama yedek kalınca Alanyaspor'a gitmişti. Karabük'te o dönem stoperde Bülent Bal oynuyordu. Takımın herşeyi ve lideriydi. Tanju'da biraz Bülent Bal tarzı var. Ama onun kadar gol atamıyor sanırım.

Tavşanlı'nın en büyük artısı fiziksel olarak kuvvetli bir takım olması. Kartalspor sezonun ilk yarısında her anlamda çok zayıf bir takımdı. O takım, şu an şampiyonluk mücadelesi veren Samsunspor, Karşıyaka, Rizespor gibi takımları konuk etti. Hiç bir maçını kazanamadı, gol bile atamadı ama hiç bir rakibine bu kadar da ezilmemişti. Dün fiziksel olarak rakibine karşı direnemeyen bir Kartalspor vardı.

Oysa yeni Kartalspor'da artılar daha fazla. Daha fazla topla oynuyor, daha fazla pozisyona giriyor, daha çok koşuyor. Ama biraz argo tabirle "kız gibi oynuyorlar."Dün yaşanan sıkıntının kaynağı buydu. Ne zaman, maç 11'e10 oynanmaya başladı, işte o zaman Kartalspor sahada istediklerini yapabildi.

Tavşanlı'nın forveti Hasan Ali'nin oyundan atılması ise tam bir saçmalık. Topla giderken ayağı kaydı ve düştü, hakem aldatma gerekçesiyle olsa gerek sarı kart verdi. 2.sarı kartı olduğu için kırmızı oldu. Maçın devamında, hakem (Erbay Aldemir) iyice şaşırdı. Kartalspor'un penaltısını vermedi. Faul dediği bir pozisyonun aynısına devem dedi, yarı sahada ofsayta yakalanan futbolcular oldu.

Kartalspor son dakikalarda çok gol kaçırdı. Erhan Şentürk kahraman olmaya çalıştı pas vermedi, kale önünde topa dokunanlar oldu, dokunamayanlar oldu, eski Kartalsporlu Oğuz Dağlaroğlu köşelerden çıkardı Beklenen gol ise 90.dakikada geldi. Aylardır beklenen gol için 90.dakika beklendi. Yeni transfer Önder Çengel attı, Kartalspor ilk iç saha golünü attı. Puan geldi.

Saat 19.00'da Önder'in, Engin Korukır'ın eski takımı Diyarbakırspor Altay'dan sürpriz 1 puan alınca hafta Kartalspor'a yaradı. Akhisar mağlup oldu, Giresunspor maç yapmadan geçti.

Bu gol ve beraberlik takımı rahatlatacaktır. Dün, stadyum kalabalıktı. Güneşi fırsat bilen Kartal halkı maça gelmişti. O insanların "bir daha gelmem" demesini engellemek adına da kritik bir goldü.

Bu arada eklemek lazım Kartalspor adına maçın en iyisi, Mehmet Akyüz'e fazla hareket alanı vermeyen Semih Kaya'ydı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

abi sen kartalı yakından takip ediyorsun galiba.. semih kaya nasıl var mı ümit geri dönebilr mi galatasaraya..?

Jordi Metal dedi ki...

Kartal'da mı oturuyorsun. Olmadı birgün beraber gidelim Kartal maçına :)

kutay dedi ki...

semih kaya çok iyi değildi genel olarak, zaten devamlı 11 oynamıyordu ama son donemde kadroya girmeye başladı. belki de kartalspor'daki en iyi maçını dun oynadı, gelişiyor,alışıyor ama super lig kıvamında değil..

kutay dedi ki...

@jordi metal
kartal'da oturmuyorum ama sık sık giderim maçlarına.. bundan sonraki ilk iç saha maçı diyarbakırspor, ona gitmem herhalde, ama ondan sonraki denizlispor maçı kaçmaz (bir aksilik olmazsa)

Jordi Metal dedi ki...

Denizli'yi severim. İnşallah tekrar yükseligler lige. Kısmet olursa gelirim belki yine yazarım postlardan :)