Pazar, Şubat 20

Galatasaray 1-0 Bucaspor


Evde; maçı akşam kimle nerede izlesem diye düşünürken, elime arkadaşlar aracılığıyla kombine düştü. Hiç aklımda yokken kendimi Seyrantepe'ye giderken buldum. Yeni stadın açılışını bu sayede yapmış olduk. Metrobüse biniş ne kadar Ali Sami Yen'e gidişi hatırlatsa da, bir saatten sonra Olimpiyat Stadı çok daha fazla hatırlandı. Yine de giderken sıkıntı çekmediğimizi söyleyebiliriz. Geniş avlu, dev stad ve stad çevresinde gözüken binalar Olimpiayt Stadı'nı anımsattı.

Saat 6 gibi stada girdik. Stad henüz boştu. Girer girmez ilk tezahürat geldi."Misimoviç Oley". Bu sefer Olimpiyat Stadı senesinden 1 sene sonrası akla geldi. Hagi'nin 2005 yılı. Terim zamanı tepki gören Ümit Karan, Hagi tarafından Ankaraspor'a yollanınca adı bağrılırdı. Saidoo sevgili olur, Petre ıslıklanır. Hagi hiç kimseden çekmedi Galatasaray yönetiminden çektiği kadar.

Maç başladı. Zevksiz, heyecensız bir maç. Hagi o kadar kötü bir hoca ki, takımın en iyi futbolcuları Hagi'nin devre arasında aldığı oyuncular. (Culio, Kazım, Stancu, bir de değişik yerde oynayan Neill). Bu komisyon işini Hagi iyi beceriyor o zaman. Kötü topçuya gol atırıp değerini de yükseltebiliyor. Oysa Serdar Özkan gibiler takıma kazandırılsa, Mehmet Yozgatlı transferinden primler gelse (Dur lan o İstanbulspor'du).

Maçın sonları, Mustafa Sarp oyuna girerken ıslıklanır. Mustafa Sarp, 3 kişiyi öldürmüş, hırsızlık yapmış.Kötü karakterli. Galatasaray forması yakışmıyor. Oysa o esnada Servet kaptanlık pazubandı takıyor. Aslan Servet. Böyle kaptanlar lazım. Formanın değerini bilen. Rijkaard ve Hagi futbol cahili zaten, elde Xavi varken Mustafa Sarp'ı oynatıyorlar. Yazık, hocalıktan nasibini almamışlar.

Yasa girmeden sağa sola küfür ettim. Çok rahatsız edici bir akşam oldu. Uğursuz stad. Sevmemiştim. Kötü de başladı. Bu stad için yeni Kadıkoy olur demiştik. Kadıkoy'de hiç olmazsa kötü oynayan oyuncu ıslıklanıyor, burada oyuna yeni giren topçu ıslıklanıyor. Maç 1-0 sona erince de Bucaspor tribünü ile uğraşılıyor. Fenerbahçe'yi yensek, millet çıldıracak demek ki. Galatasaray tribününün baş tarafı da, baş tarafını eleştiren kısmı da eriyor. Yeni stadyumda herkes kendi kafasında. Sevmedim.

Maçtan bahsedelim biraz. Culio'yu izlemek zevk. Stancu durgundu. Kazım, Sabri beke geçince iş yapmaya başladı. Hagi'nin Cana-Neill hamlesinde herhangi bir aksaklık yok, ezber bozuyor diye rahatsız ediyor. Ama Hagi'nin uzun boylu, stoperden bozma bek sevdasından vazgeçmesi lazım. Insua Sabri bekleri takımı hızlandırır. Açık oynayan topçulara da olumlu katkısı olur.

Servet'in bu takımda oynaması hala rahatsız ediciylen, forvette Baros'u görmek herşeyi unutturuyor. Takımda, camiada ışık veren hiçbir şey yok. Sadece Hagi. Ve aslında Hagi, Schuster'den replik çalmalı: "Beğenmeyen Gelmesin."

Bucaspor bu ligde kalsın. Hak ediyorlar. Bülent Uygun ile kaybedilen 6 aydan sonra toparlanıyorlar. Hedef maçı bu maç değildi ama 1 puanı hak etmişlerdi. Bu maçta kaçan puanı aramazlar, üstelik böyle oynarlarsa hiç hatırlamazlar. Bucaspor için son söz; Mendy daha becerikli olmalı.

Arena'ya bundan sonra gündüz maçı olursa veya bahar ayında giderim. Zaman doldurmak için. Sıkıntı büyük, çok canımız sıkılır orada.

Hiç yorum yok: