Salı, Şubat 15

MJ Ronaldo


Ronaldo'nun futbolu bırakması, Michael Jackson'ın ölümüne benzer. Ölüm; üzerine daha farklı anlamlar yüklenen bir olay, ama teşbihte hata olmaz.

Şöyle ki, MJ ölmeden önce, yeni bir şey üretemiyordu. Zirvede değildi hatta diplerdeydi. Ne yaptığını kimse bilmiyordu. Ölüm haberi gelince yeniden hatırlandı. Eski şarkıları (yenisi zaten yoktu) yeniden dinlendi, çalındı, söylendi. Dünyanın her ülkesinde yeniden 80'lerin MJ günleri yaşandı.Yavaş yavaş "Michael Jackson'a vefa günleri" de sona erdi. Bundan sonra ise ölüm günlerinde yurtta ve yavru vatanda sevgiyle anılmaya devam eder.

Ronaldo da biraz öyle. Son 2 senedir nerede olduğunu pek bilen yoktu. Bilenler de onu izleyemiyordu çünkü sakattı. Haliyle yeni atılmış golü çok yoktu. Futbolu bırakınca yeniden hatırlandı. Eski golleri haber kanallarında gösterilmeye başlandı. Şu an Messi ile kıyaslanıyor. Sanırım 2 ay sonra bu kıyaslama da sona erecek.

Ronaldo iyidir, eskiden çok daha iyidi, hatta muhteşemdi. Rekorları Dünya Kupası zaferleri, sayısız golü var. Hayran kitlesi o kadar fazladır ki, 20o2'de birçok Ortadoğu ülkesinde, Türkiye'nin köylerinde, Afrika'da vs. Ronaldo saçlı veletler top peşinde koşuyordu. Ama asıl noktayı atlamayalım. Ronaldo futbolu bıraktığını yeni açıklmaış olsa da, aslında 2 sene önce çoktan noktayı koymuştu. Eğer bırakmamış olsaydı Corinthians taraftarları son haftalarda ona tepki göstermezdi zaten. Ve tepki gösterildiğini herkes bilirdi. Bugün Messi'ye biri birşey dese ana haber bültenine konu olur.

Ronaldo da M.Jackson gibi bir ekoldür. Lakabı fenomendir. Etkilediği insan sayısı çok fazladır ve her türlü saygıyı hak eder. Ama "Ronaldo futbolu nasıl bırakır?" diyerek şaşırmak çok saçma geliyor bana. Zaten 2 senedir futbol hayatımız Ronaldosuz geçiyordu.

Belki de Ronaldo'nun son büyük başarısı da 2009 Brezilya Kupası'dır.

Hiç yorum yok: