Perşembe, Şubat 10

Romanya'dan Gelenler


"Hagi benim yakından tanıdığım isimlerden biri. Ancak bazı futbol programlarında kendisiyle ilgili ve Rumen futbolu hakkında altı boş yorumlar yapılıyor. Pazar günü yayınlanan bir programda, hiçbir araştırma yapmadan konuşan spor yorumcuları, sırf reyting uğruna bilmedikleri Rumen futbolu hakkında konuştular. Hagi’nin teknik direktörlüğü hakkında eleştiri yapabilirsiniz. Ülkemizdeki yorumcular ya da bir futbol şube sorumlusu, bu oyunu Hagi’den daha mı iyi biliyor? Amaç burada hep yaptıkları gibi Hagi’yi kötülemek.

Hagi’nin menaceri olan Steaua Bükreş’in sahibi Gigi Becali değil. Becali, bu kulübün sahibi. Hagi’nin menaceri ise Giovani Becali, yani başkanın amcasının oğlu. Birkaç yıla kadar bu ikili, konuşmuyordu. Ayrıca Giovani Becali’nin finansman olarak desteklediği kulüp, Steaua’nun ezeli rakibi Dinamo Bükreş.

Bazı yorumcular, ‘Son yıllarda Romanya’dan milyon dolarlara kaç futbolcu transfer olmuş?’ diye soruyorlar. Ben hatırlatayım. 6 milyon Dolar’a İonut Mazilu, Rapid’den, Dnipro’ya, 6 milyon Euro’ya Steaua’dan Mirel Radoi, Al-Hilal’e, 19 yaşındaki Denis Alibec de 4 milyon Euro’ya, Constanta’dan İnter’e gitti!”

Yüksel Yeşilova ( Bir dönem Romanya'da ve S.Bükreş'te çalışan teknik adam)

Hiç yorum yok: