Perşembe, Şubat 3

Fikstürün Azizliği


Gaziantep BB Spor, BA 1.Lig'in en sağlam takımlarından biri, hatta belki de en sağlamı. Az bütçeyle, kısıtlı kadroyla iyi işler yapıyor. Belki şampiyonluğa oynayamadılar (belki de oynamadılar) ama hiçbir zaman da küme düşme korkusu yaşamadılar.

Her zaman, o ligin yüksek bütçeli şehir takımlarına kök söktürdüler. 2 sezondur Play-Off oynayan Karşıyaka'ya 2007'nin kasımından beri (7 maç) yenilmediler. Ç.Rizespor, Süper Lig'den düştüğünden beri Gaziantep'i yenemiyor (5 maç). Örnekler çoğaltılabilir.

Böyle bir takım mavi-beyazlı ekip. Ligdeki bu başarısını, bu sene kupayla süsledi. Türkiye Kupası'nda son 8 takım arasına kaldı ve bunu başaran tek alt lig takımı oldu. Üstelik en zor gruplardan birinde, BJK ve Trabzonspor'un olduğu grupta başardı. İkisine de yenilmedi.

Dün ise, grupta 1-0 yendiği Beşiktaş'a 5-0 mağlup oldu. Tekrar bir sürpriz yapması zordu ama 5-0 biten maçtan sonra Gaziantep BB Spor'un zayıf bir takım olduğu izlenimi ortaya çıktı. Hakkını vermek lazım.

Güneydoğu ekibi, geçen çarşamba Manisaspor deplasmanındaydı. Mutlak kazanması gereken bir maçı son dakikalarda gelen golle kazandı. Süper Lig takımını yendi, tur atladı. Hafta sonu lig maçı için Denizli deplasmanındaydı. Onları da mağlup ettiler. Ligin en güçlü takımını yendiler, Hamza Hamzaoğlu istifa etmek zorunda kaldı.

1 haftadaki 3.deplasman için de dün İnönü'ye çıktılar. Haliyle dayanamadılar. Fark açıldı. Skor yanıltmasın, Gaziantep BB Spor iyi bir takımdır.

Güzel top oynamazlar ama BA için gerekeni yaparlar. Kadro biraz daha zengin olsa üst tarafı zorlayabilirdi, bu sene onu da gerçekleştiriyor. Genelde 7-12 sıraları arasında gezen takım, bu sezon ilk 6 içine girip çıkıyor. Sezon sonu Play-Off oynarken görebiliriz.

Hiç yorum yok: