Perşembe, Şubat 10

4 Büyükler


Cumartesi kızların derbisi var. Yine. Sıkıldık biraz. Hele geçen hafta yaşanan 2 tane farklı mağlubiyetten sonra, tekrar rakip olarak onların karşısına çıkmak çok zor. Üstelik bu maç önemli, bir nevi şampiyonluk maçı da diyebiliriz. Fenerbahçe kazanırsa Play-Off'a 1-0 önde başlayacak, üstelik saha avantajı da onlarda olacak. Biz kazanırsak eşitlik olacak ama saha avantajı bizde olacak. Saha avantajını alan şampiyon olur demek isterdim ama cuma günkü +20'den sonra bunu söylemek dahi zor.

Saha avantajı erkek takımlarının maçında işe yarar. Fakat cuma günü bu iki takım tarafsız bir sahada karşılaşabilir. Kayseri çok değişik bir hafta sonuna tanıklık edebilir.

Spor Toto Türkiye Kupası'nda oynanan ilk maçta sürpriz yalandı ve kupanın anlamı değişti. Beşiktaş, ligde elinden kaçırdığı ve uzatmalarda yenildiği Efes Pilsen'i , Kayseri'de mağlup etti. İşin açıkçası çok sevindim. Efes Pilsen'in başarılı olmasını istemiyorum. Ve daha da önemlisi Efes Pilsen yerine ezeli rakiplerim Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin başarılı olmasını isterim. (Belki final maçı olsa, sonunda kupa olsa Beşiktaş kazanınca üzülürdüm, o da ayrı bir konu).

Beşiktaş, Efes'i devirdikten sonra, günün 2.maçında Trabzonspor Aliağa'yı yendi. Mazisi çok yeni olan, bırkaç sene önce kurulan Trabzonspor bu kupada yarı finale çıktı. Bu iki takım birbiriyle eşleşti. Beşiktaş ve Trabzonspor'dan biri final oynayacak.

2.gün programında sahne bizim. Rakip ligde yenildiğimiz Edirne Olin. Beşiktaş'ın Efes'e yenildiği hafta, biz de Olin'e yenilmiştik. Beşiktaş rövanşı Kayseri'de aldı, aynısını biz de yapabiliriz. Günün diğer maçında da Fenerbahçe, Banvit ile oynayacak. Banvit ne kadar sert ve kuvvetli takım olsa da Fenerbahçe Olympiakos ve Barcelona'yı yenmiş bir takım. Yani kağıt üzerinde favori. Kısacası bir aksilik olmazsa (olabilir de) Fenerbahçe - Galatasaray yarı finali oynanacak. Bu 2 takımdan biri final oynayacak.

Bu 4 takım, özellikle Trabzonspor, şanının şöhretinin büyük kısmını futboldan kazandı. Ama bu 4 takımın Türkiye Kupası'nda yarı final oynadığı son sene için 18 sene önceye gitmek gerekecek. Futbolda 1993 Türkiye Kupası'nı, Feldkamp'ın Galatasaray'ı kazanmış finalde Beşiktaş'ı (Erdal Keser'in golünü 25 yaş ve üzerinden herkes hatırlar sanırım), yarı finalde Trabzonspor'u elemişti. Beşiktaş ise finale çıkmadan önce Fenerbahçe'yi yenmişti.

Biraz erken bir yazı oldu belki de. Maçlar sahada kazanılır. Fakat böyle bir ihtimalın gerçekleşme olasılığı bile bizi heyecanlandırıyor. Maç saatlerini bekliyoruz.

Hiç yorum yok: