Çarşamba, Şubat 23

La Ardilla Roja

Sanırım izlediğim en güzel filmlerden biri olabilir. Ve büyük ihtimal benim sevdiğim bu filmi çoğu kimse sevmeyecektir. 1993 yapımı bu filmi birkaç kez daha izlemem lazım sanırım. O zaman daha iyi olur. Bu sebepten dolayı film hakkında fazla birşey yazmak istemiyorum. Sadece filmi sevmemi kolaylaştıran bazı şeyleri sıralayalım. Siz de bir yerden temin edin, izleyin. Tavsiyedir.

Bu filmi sevme nedenlerin başında dili geliyor. Belki İngilizce ve Türkçe filmlere çok alıştığımızdan farklı diller daha güzel geliyor kulağa. Filme daha çok hoşluk katıyor. Vazgeçt,m
, yok sanmıyorum, bu tamamen İspanyolca'nın kendi güzelliğinden. Filmi izledikten sonra İspanyolca kurslarını araştırmamız boşuna değil.

Motosiklet kullanma hevesim hiç olmadı. Hiç ilgim yok. Ama motor imgesinin anlamını, temsil ettiği şeyleri biliriz, severiz, hissederiz. Motorcycle Diaries'i de Rumble Fish'i de sevme nedenlerimizden biridir. Bu filmde de çokça sahnesi var iki tekerleklinin, anlattığı çok şey var.

Hocam; fotoğraftaki hatun Emma Suarez. Hayatımda gördüğüm en güzel kadın değil ama izlediğim en güzel film karakterine can vermiş olabilir. Öyle ilginç, öyle müthiş. Seksi resimleri için tıklayınız.

Filmde bir erkek var, bir kız var. Bunlar başka bir yere, bilmedikleri bir yere gidiyor. Bir filmin güzel olması için yeterli bir konu olabilir. Hatta erkek veya kızdan sadece birinin bir yere gitmesi de yeterli.

Arkadaki küçük kız Ane Sanchez. Filmdeki karakterin adı Cristina. Bizim yaş büyüdükçe, babalık güdüleri arttıkça kız çocuklarına olan hayranlık da artıyor. Müthiş sevimli bir kız. Şuradaki sahnede tüm sevimliliği ortada.

Hafızam kuvvetlidir. Bundan çoğunlukla hoşlanmam. Bazen hafızayı unutmak isterim. Onun da büyük bir sancı olduğu belli. Ama en azından herşey hatırlanmasa daha iyi olur. Filmin içinde geçen bir konudur unutulan hafıza. Ardından devamı gelir, olaylar gelişir, içine çeker.

Bir de ben çok sık rüya görürürüm. Rüya gören insanı severim. Bu filmde de rüya görenler var. Hoştur.

Bir de bu şarkı var. Dünyanın en kötü klibi. Başroldeki Jota karakteri, yıllar önce bir müzik grubunun üyesidir. Ve onların yaptıkları bir şarkıdır; Elisa. Çok kötüdür ama filmin puanını arttırır, havasına hava katar.

Son 1.5 yılda izlediğim bir filmi veya okuduğum bir kitabı bu kadar övdüğümü hatırlamıyorum. Julio Medem'in yüreğine sağlık. Bu film 2.uzun metrajlı filmmiş, ilk filmi 92 yapımı Vecas. 92-93 sezonu onun için de güzel geçmiş.

Motosikletli ve güzel hatunlu bir diğer filmi; Lucia y el Sexo'yu da yakında izlemeyi planlıyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

seksi resim var dediler geldik