Pazar, Eylül 18

Derbiden Kareler

7 sene aradan sonra İzmir derbisi oynanadı. Açıkçası dağ fare doğurdu. Maçı ara ara takip edebildim. Futbol olarak birşey beklemiyorduk zaten ama tribünler çok şey vaad ediyordu. Sürekli İstanbul derbilerine sataşan İzmirliler'in 7 sene aradan sonra hasretin verdiği açlıkla ciddi işler çıkarabileceğini düşünmüştüm.

Olmadı, beklentiyi karşılayamadı. Sanırım biraz da polis teşkilatının yeni yapılanmasının sonucu.

Birkaç pankart, birkaç meşale, birkaç fişek, maytap. TRT'den kaynaklı olarak tezahürat duyamadık. Maçın hemen öncesinde girilen İsyan Marşı efsane statüsünün bir kademe altında olabilir.

Maça dair yazacak birşey yok. Yasin'in gole sebep olan ortası ve Aydın'ın şık futbolu dışında birşey demek zor. Bu cümledeki öznelerden de anlaşıldığı gibi Göztepe daha derli toplu oynadı ama tıpkı 8 sene önce olduğu gibi yine öne geçtiği derbiyi kazanamadı.


Bu pankartı anlamak mümkün değil. Karşıyakalılar'ın yıllardır Aliağa diye dalga geçtiği Göztepeliler kendi kalelerine gol attı. Forumlara baktım, Göztepeliler'in dediğine göre Karşıyaka'nın bu konuyla ilgili bir pankart hazırladıklarını duyduklarını, buna kontra olarak bu pankartı hazırladıklarını yazmışlar.

Karşıyakalılar pankartı polise kaptarınca böyle bir görüntü çıkmış. Garip olmuş Belki de Karşıyakalılar duyumu bilerek yanlış sızdırdı. Bu da olabilir.

Ali Gültiken de derbi tarihine bir şekilde girmiş oldu.



Ali Gültiken dışında, Milanlı, Ganalı Adiyah da İzmir derbisi oynadı. Birçok İzmirli topçunun, hatta Karşıyaka'da,, Göztepe'de forma giymiş futbolcuların oynayamadığı derbi ona nasip oldu.

Hiç yorum yok: