Pazar, Eylül 11

Sizin Tüm Oyunlarınıza



Siz bu satırları okurken büyük ihtimalle Galatasaray sezonun ilk maçını oynamış, bitirmiş olacak. Fatih Terim, maçın skoruna göre; ya dibe çöken takımı toparlayan imparator olarak anılacak; ya da egoları yüzünden fiyasko ile sonuçlanacak bir birliktelik olarak tanımlanacak. Ve bunun hepsi, alınan sonuçtan çok daha öte, iç hesaplar yüzünden kurulacak cümleler olacak.

Dün bir gazetede bir haber vardı. Özetle şu deniyor. Fatih Terim, Florya'da bir doktorun çalışmasını istemiyor. Fakat sponsor firma onu görevlendirmek istiyor. Bunun için 20 milyon euroluk sponsorluk parasını koz veya santaj (nasıl adlandırılırsa) olarak kullanıyor.

Haberi yapanlar liseli. Yönetimde liseliler var, Terim'i sevmez. Haberi sızdıranlar onlar. Terim liseli değil. Galatasaray'da liseli olmayanlar var. Eski başkan liseli değildi mesela.

Haberi yapanlar, Terim'e üstü kapalı gider yapıyor. Biz salağız ya, anlamıyoruz neyin ne olduğunu. Bizim için anlatmaya çalışıyorlar olanı biteni. Onun inadı yüzünden Galatasaray, sponsordan gelecek parayı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyaymış.

Bir doktordan bahsediyoruz. Futbolcu değil. Veya başka biri. Doktor ulan bu. Evet sağlık önemli, doktorlarımız önemli. Ama hangi doktorun olduğu yaygara koparacak kadar önemli mi? Peki 20 milyon euro için sponsora eyvallah mı diyeceğiz? Önemli olan sponsorun istekleri mi?

Sponsor kim lan? Bizi mi yiyorsunuz. Daha 9 ay önce başbakanın karşısında sesi çıkmadı diye Adnan Polat'ı ezmediniz mi? Yerine Belçika'dan adam getirmediniz mi? Abinizi. Başbakana karşı duramadı diye bir adamı harca, sponsora eyvallah demiyor diye Terim'i insanların önüne at. Kulübün geliri hikayesiyle uyutmaya çalış. Başbakan > Sponsor değil midir?

Amacınızın Galatasaray'ın gelirleri olmadığını biliyoruz.

Amaç, Ada'da ucuz çay içmek.

Amaç, numaralı tribünden ucuza kombine-loca satın alıp, pahalı içkiler içerek maç izlemek.

Yok artık, yemeyiz bu oyunları. Yutmuyoruz. Belki amacınıza ulaşırsınız, çünkü söz hakkı ve güç sizde. Oyunlarınızı oynarsınız. Ama neyin ne olduğunu da biliyoruz.

Fatih Terim'i istemeyen yöneticiye saygım var ama bunun için abilerine kardeşlerine haber yaptıranlara da yapanlara da... Üstteki fotoğraf işte..

1 yorum:

ikihece dedi ki...

yüreğine sağlık abi. şu an spor programlarına! bakmıyorum büyük ihtimalle olumsuz yönde sallamalar birilerini asmalar başlamıştır...