Perşembe, Eylül 8

Kaptan'ın Seyir Defteri


Kaptan diyorum. Çünkü o herşeyden önce Marsilya'nın kaptanıydı. Hayatımda hiç görmediğim Marsilya şehrini seviyorum (dön yolundan). Dünya üzerinde görmek istediğim, yaşamak istediğim 5 şehirden biridir. Haliyle o sevilen şehrin takımını da sevmek icap eder. Haliyle o şehirde yaşayıp, tribünden takımını destekleyen adamların sevdiği topçuyu da sevmek icap eder.

Mamadou Niang, Türkiye'ye, Fenerbahçe'ye gelmeseinden bağımsız olarak, önceden de sevdiğimiz bir futbolcuydu. Tıpkı Loric Cana gibi. Tesadüf; ikisi de sadece 1 sezon kaldı ve gitti.

Keşke daha çok izleyebilseydik. Bekleneni pek veremediği doğrudur. Ama iyi niyetinden de kimsenin şüphe etmediğine inanıyorum.

Bu arada ilginçtir; Fenerbahçe'ye son yıllarda gelen her forveti çok severdim ve Fenerbahçe bu isimlerin çoğundan beklenen verimi alamadı. Kezman, Anelka, Niang, hatta Guiza. Ve belki çok kısa sürmesinden dolayı bu listeye dahil edebileceğimiz Hooijdonk. Ne yazık ki Niang yıllar sonra "başarılı olamadı" denilerek hatırlanacak.


Niang'ın Türkiye'den gitmesinden daha acıklı olan, bu sevilen figürlerin Katar gibi ülkelere transfer olması. Yıllar boyunca Avrupalı tarafından küçümsenen bir lige sahip olan bir ülkeden yazı yazarken Katar'ı küçümsemek haksızlık belki de. Ama sonuçta Asya futbolu her zaman ilk 2 kıtanın altında kalacaktır. Niang'ın, uzaktan rekabet yoksunu gibi gözüken bu ülkeye yönelmesi bizim için üzüntü verici. O ise futbolun son döneminde iyi para azanacağı bir ülkeye transfer olduğu için mutlu.

Türkiye için ise, Katar'dan önceki son durak sıfatı bir kez daha tekrarlanmış oldu. Can sıkan bir transfer. Yaklaşık 1 sene önce Marsilya kaptanı ve Fransa Ligi gol kralı olan bu adam artık Katar'da. Keita'nın ortaları Niang'a..

1 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Niang'a başarılı olamadı ve gitti diyecek adam saçmalar. Bu kadar sakatlık yaşamasına rağmen sezonu 17 golle tamamladı. Katkıları için minnattarız.