Cuma, Eylül 16

Üniversiteler Bölgesi


2003'te tercih dönemin. Sınav öncesi isteğim İstanbul'da bir okul kazanıp, İstanbul'da yaşamaya devam etmekti. Abimin okuduğu İstanbul Üni. ile evimin yakınlarındaki Marmara Üni. kafamda gidip geliyordu.

Sonra bir söylenti çıktı. Üniversiteler zaman içinde şehir dışındaki bölgelere taşınacakmış. Zaten İstanbul Üni.'de birçok fakültesini Avcılar'a taşımaya başlayarak bu projeyi uyguluyordu. Avcılar ne amk? Kocaeli Üniversitesi'nde okurdum daha yakın olurdu.

Neyse riske gidik ve Beyazıt'a gittik. 4 sene boyunca da yerimiz değişmedi. İyi mi kötü mü oldu tartışılır. Ama en azından İstanbul'un içinde (hem de tam göbeğinde) kaldık.

Şimdi şu haber çıktı. Bütün o tercih döneminde yaşananlar geldi aklıma. O sıkıntı, stres. Aradan 8 sene geçmiş. Hani bir yorum yapayım diyorum, aklıma birşey gelmiyor.

Oxford - Cambridge deniyor o zaman Galatasaray Üniversitesi ile Fenerbahçe Koleji de buraya taşınsın, Haliç'te kürek yarışları yapılsın.

1 yorum:

FBlackmamba dedi ki...

geçenlerde de beyazıt kampusunun tamamen kapaanıp muze olacağı üni.nin avcılara taşınacağı yazılıyodu.yani ne bok yapcaklarını bilmiyolar