Çarşamba, Eylül 28

Gümrük, Paşa, Karşı



Bugün Kasımpaşa - Karşıyaka maçı var. Kısmetse stadyumda olacağız. Yerinde izlemek gerek. Biri 1921'de kurulmuş, diğeri 1912'de. İki köklü takım. İkisinin arasında rekabet var. Hatta ikisinin arasında düşmanlık var.

Tam olarak nasıl nereden başladı sorusunun cevabı yok. Daha doğrusu cevap çok. Hikaye çok. Hangisi doğru bilemiyoruz. 2 sene önce Ankara'da oynanan Play-Off finalinin etkisi ve maç sonu çıkan olayların etkisi büyüktür muhakkak. Fakat bu ikilinin arasında yer alan, kritik bir semtin varlığı çok önemli: Karagümrük

Şu an amatör ligde de olsa Karagümrük semti, İstanbul'un futbol anlamında en köklü, tribün anlamında da en sağlam semtlerinden biridir. Karagümrük'ün ezeli rakibi, kanlı-bıçaklısı Kasımpaşa'dır. Karagümrük'ün canı ciğeri, kardeşi ise Karşıyaka'dır.

İşte bugünkü maçın önemli ayrıntısı da buradadır. İstanbul'daki semt çekişmelerinin, rekabetinin güzelliği de. Kasımpaşa ile Karagümrük yıllardır birbirlerine rakip olamıyor. Ama rekabet üçüncü takımlar üzerinden devam ediyor.

Yukarıdaki küpür de ilginçtir. Maç öncesi-sonrası olaylar, sahaya çıkamamalar iki semt arasında her zaman var olmuştur. Ama yine müdahil olanlar var. İki takımın teknik direktörleri. Biri İsmail Demiriz, diğeri Şenol Çorlu. Biri Galatasaray'da yıllarca oynamış futbolcu, diğeri Fenerbahçe'nin unutulmazlarından.

Maçın hakemi Hasan Güneş de Sarıyerli'ymiş. Orası da İstanbul'da, İstanbul futbolunda ayrı bir hikayedir.

Bugün güzel atışmalar olacak, inşallah büyük olaylar çıkmaz.

Hiç yorum yok: