Salı, Eylül 20

Kasımpaşa 1-1 Kartalspor


Sezonu Kasımpaşa'da açtık. 2011-2012 sezonunda stadyumda izlediğimiz ilk maç bir Kartalspor maçı oldu. Deplasmanda Kasımpaşa.

Geçen sene kupada oynanan Kasımpaşa -İBB maçına gitmiştim. O gün sahada çok sıkıcı bir futbol vardı. Elektrikler kesilmişti. Gol yoktu. Tribünlerde çalan davullar baş ağrıtıcı seviyedeydi. Bugün de hemen hemen aynısı oldu. Değişen tek şey Kasımpaşa'nın karşı tribününe seyirci alınmaya başlaması olmuş.

Tribün çok güzel. Geniş, rahat, görüş açısı muazzam. Fakat, tribün girişini bulmak için stadı tavaf etmek gerekti.

İlk yarıya dair anlatacak bir şey pek yok. Kartalspor taraftarının, dışarıda kalan arkadaşları için tezahüratta bulunması ve Kasımpaşalılar'ın bu tepkiye alkışla destek vermesi dışında ilgi çekici bir olay olmadı.

İkinci yarı nispeten daha hareketliydi. Kartalspor'da Aydın Kuzu, Kasımpaşa'da Boukhari kenardan gelip maçın temposunu hızlandıran adamlar oldu. Boukhari gibi bir adamın Kasımpaşa'da oynaması enterasan. Daha da ilginç olan Ajax ve Az Alkmaar geçmişi olan 10 numaranın, küme düştükleri sezon Kasımpaşa'da çok çok az oynaması ama Bank Asya 1.Lig'de elde tutulması. Bu arada Kasımpaşa'da çok yabancı var. Bu kadar yabancıya kuralların izin verdiğini bilmiyordum. Henrique, Boukhari, Dimitrov, Robledo, Sarmov.. Sanırım sonsuz yabancı kuralı burada da var.

Kartalspor'un bu sene toparlandığını tahmin ediyordum. Fakat, tahminimin de üzerine çıkılmış. Herhalde 2 sene sonra ilk defa berabere biten bir maç için "galibiyeti kaçıran taraf Kartalspor'du" diyebiliriz. Veya "sayısız gol fırsatına giren Kartalspor" tamlamasını seneler sonra kullanabiliriz. Besim Durmuş'un matan önce "kazanmak için gidiyoruz" açıklamasını inandırıcı bulmasam da, bir zihniyet değişikliği için önemlidir diye düşünmüştüm. Fakat gerçekten de kazanmak için sahaya çıkmış bir Kartalspor vardı.

Mehmet Ayaz çok iyi oynasa da çok basit goller kaçırdı. Önder Çengel de iyi oynama kısmına girmese de çok kaçırdı. Geri dörtlü hatasız oynadı. Kaya'yı zorlayan bir pozisyon olmadı.

Yabancılardan Deyvison çok sağlam bir görüntü çizdi. Fofana, 70'de oyuna girdi. İlker'in daha önceden araştırdığı bir topçuymuş. Maç öncesi bahsetti. Oyuna girince farkını belli etti. Kasımpaşalı oyuncuları yarı sahaya sokmadı. Attığı paslarla da oyuna şekil kattı.

Maç sonunda, galibiyeti kaçırdığı için (ve çok mücadele etmenin getirdiği yorgunlukla) sahaya yığılan takımı tribünlere çağıran taraftarlara ilk koşan Fofana'nın olması da ilginçti. Takıma iyice alıştığı belli oluyor.

Önümüzdeki maçlar için Kartalspor için umut verdi. Kasımpaşa ise bu futbolla sezonun en büyük hayal kırıklığı olur. Kasımpaşa'yı izlemek büyük işkence. Fakat şehrin merkezinde bir stad ve Bank Asya 1.Lig maçı imkanını kaçırmayız. Bir sonraki iç saha maçında rakip Karşıyaka. Ezeli semt Karagümrük'ün can kardeşi Karşıyaka, dün akşam da baya anıldı. Değişik bir maça olacak. Şimdiden not edelim.

1 yorum:

TurkSports.Net dedi ki...

nourdin boukhari düştükleri sene kasımpaşa kadrosunda yoktu. 2009-10 sezonunda oynadı 4 maçta falan. geçen sene polonya'nın wisla takımına kiralık verilmişti. ama sözleşmesinin uzatılması enteresan gerçekten :)

ligden düşen takımlar sözleşmesi devam eden yabancıları kadrolarında tutabiliyolar. bu konuda sınırlama yok ama 3 tanesini oynatabiliyolar.