Pazartesi, Eylül 12

Fenerbahçe 1-0 Orduspor

Maddi durum, askerlik, vardiyalı iş derken 21 Mayıs cumartesi günü aldığımız ilk kombinenin sefasını 40 gün sürebildik. Derken 3 Temmuz, derken Shaktar maçı, derken Lugano gitti, ve yeni sezon başladı, ilk maç Kadıköy'de, biz gene lig tv aradık.
***
Yobo çok iyi, Bilica gene dağınık.. İki sene önce 8 maçlık seri Gaziantep'te biterken eski takımına karşı mükemmel oynayan Olcan, sol kanatta eski takımına karşı berbat oynayan Bekir'i perişan etmişti, o Bekir yine sağ bek, stoperden bozma sağbek tercihlerini sevmiyorum. Adam da yapamıyor işte. Canı sağolsun, 2-3 maç oynasa stoperde kimse Bilica demez, gerçi gene demiyoruz ya...
***
Ziegler buysa kral Caner diyorum, ilk maçı gerçi çok üstüne gitmemek lazım ancak defansif yönü çok zayıf bir sol bek, belli. Heralde maksimumu bu değildir, eğer buysa tasarruf yapalım derken parayı gene sokağa saçtık demektir. Ben daha bir maç görmedim ki Cristian-Selçuk ikilisi birlikte göbekte iken o maçı Fenerbahçe kontrolünde tutsun. Nitekim toplama takım Ordu hem daha net pozisyonlar buldu hem de bazı bölümler ciddi anlamda kontrol etti oyunu. Teslimiyet demek bu ikili, TT Arena'da oynanan maçın ilk yarısını hatırlıyoruz hemen... Hayır bari defans yapsalar... Arkadaş devekuşu gibi dedi bu ikili için. Uç dersin yok ben deveyim uçamam derler, yük taşı dersin, ben kuşum nasıl taşıyayım derler. Ne savunma ne hücum..
***
Bienvenu oyuna girene kadar bir Dia seyrettik, zaten hızından başka bir özeliği olmayan bir futbolcu bana göre, bir de kendini sakınarak oynadı elinden dolayı, Ziegler ile uyumları falan kabustu haliyle, çok görmüyorum ama normaldir, hoca oynattıysa vardır bir bildiği..
***
Bir Alex biraz Semih... Bienvenu dalga geçildiğinden daha iyi olacak, 3e 2 yakaladığımız bir pozisyon Cristian'da iken top, hiçbir yere kaçamadı, atak piç oldu, ilk eksiyi yazdım hanesine ancak belki de "bu bana top atamaz" diye düşünmüştür 3 gün birlikte idmana çıktıktan sonra.
***
Fikstür çekimine gitmeden kimin cenabet elleriyle bu fikstür çekildi bilmiyorum ama hem G.Antep hem de Kayseri maçları çok sert geçer ve bu oyunla buradan 6 puan imkansız. 4 de imkansıza yakın, ancak Emre ve Gökhan döndüğü takdirde Fenerbahçe'nin çehresi büyük ölçüde değişir.
***
Son sözüm de Nihat Özdemir'e... Taraftar kombine alsın, forma alsın, taraftar kart alsın, ömrü boyunca giymeyeceği saçma sapan ürünleri de alsın sırf Fenerbahçe'nin ihtiyacı var diye.. Dosta düşmana fedakarlığımızı da gösterelim senelerdir rakiplerimizin ekonomik açıdan siddinsene önündeyiz yalanlarını da yutarak... Ama biraz da siz be kardeşim.. Hala bana Lig Tv deme, Shakhtar maçında felaketi önlemek şöyle dursun, milleti galeyana getirip ortaya çıkan tablo sonucunda bir de taraftarları eleştirme, kimseye de yok taraftar şöyle olur böyle olur ağızları yapma... Bunu bize demeye hiç hakkın yok. Fenerbahçe taraftarı daha ne yapsın lan? Lütfen Lig Tv alalım diye çağrı mı olur ya, bıktım artık. İşlerine gelince büyük Fenerbahçe taraftarı, işlerine gelmeyince sahaya inen avam tabaka...

Hiç yorum yok: