Salı, Ekim 4

Dağılmak



1991'de çıkan Losing my Religion'ı ilk dinlediğimde orta okula gelmiştim bile. Up çıkmıştı. Lotus ile LMR'nin bizim için farkı yoktu nerdeyse. İkisi de bizim için aynı dönemin şarkıları. Orta okul yılları bu ikisiyle geçti.

2000-2001 sezonu bittiğinde, lisedeki ilk yıl da bitmişti. O yaz Reveal çıktı. Imıtation of Life vardı bu sefer. ÖSS'ye kadar onla geçirdik.

Tercih dönemi ve sonrasında yaşanan süreçte, İstanbul'u bırakalım bırakmayalım derken bu sefer Around the Sun çıktı, Leaving New York dediler. Artık deli gibi Eksen dinlediğimiz zamanlar. Drive'dan Daysleeper'a kadar hepsi çalıyordu.

Üniversite de bitti, askerlik de. Accelerate çıktı. En renksiz olan buydu belki de.

Bu sene Collase into Now çıktı. İlk defa Erhan'ın evinde ÜBerlin'in klibini izledim. Saçma bir çalışma temposu içinde, Banvit serisi ile Fenerbahçe serisi arasında.

Orta okul ve lise yıllarını hatırlatan bir şarkıydı. REM'in her dönem bizimle beraber geldiğini hissetmiştim. Belki bir sonraki albümlerinde evli olacaktım ve yine LMR'den o güne kadar hepsini sıralayacaktım. Olmadı.

İlk defa bir grubun dağılması koydu. Veya şaşırttı diyelim. Şu an dinlediğim birçok grup zaten ben dinlemeye başlamadan dağılmıştı. Veya dağılma sürecine çoktan girmişti. 1995 sonrası çıkan yeni grupları saymıyorum (evet 1995 yenidir).

Demek ki yıllardır dinlediğin bir grubun dağılması böyle oluyormuş. Nasıl oluyormuş anlatamadım, ama garip oluyor.

1 yorum:

aykut dedi ki...

sen zor günlerin adamısın. bunu her zaman bi kenara yaz.
ellerine sağlık..