Çarşamba, Ekim 5

Sakarya ve Pazartesi


Herkes gördü, herkes duydu. Şaban Yıldırım'ın başına gelenler futboldan öte insanlık ayıbıdır. Ama hayatıun gerçeğidir. Mücadele edenin karşısına çıkan iç mihraklar.

Pazartesi oldu bu olay.

Pazartesi bu olay olurken, ben Sakaryaspor'un Konyaspor ile pazar günü oynadığı maçta gördüğüm notları bloga yazıyordum. O maçta Şaban Yıldırım, futbolcular ve taraftar bütünleşmesi beni bile heyecanlandırmıştı.

Pazartesi bu olay olurken, haber sitelerine Coşkun Demirbakan'ın açıkamaları düştü. Tavşanlı'yı çalıştırıyor Coşkun Hoca. Pazartesi günü Denizlispor'u 3-1 mağlup ettiler. Demirbakan Sakaryalı bir hoca. Ben çok severim kendisini. Dobradır, dürüsttür. Rakibini yendikten sonra rakibi hakkında kıvırmadan açıkça konuştu o gün:

'Süper Lig tecrübesi olan bir kulüple oynadık. Tek düze bir futbol oynuyorlar. Bireysel futbolcularla sonuca gitmek isteyen bir takımla oynadık. Oyuncularımızı kutluyorum. Her maçın senaryosu ayrı. Oynadığımız maça uygun futbolculara şans veriyorum.'

Başkaları canlı yayında hoca kovarken, arkadan vurmanın kitabını yazarken, Demirbakan dürüstçe konuştu. İkisi de Sakaryalı, ikisi de farklı.

Kulübü aşağılamadan, sorumlulara lafını sakınmadan konuşan Demirbakan.... Böyle bir hocadır zaten o. Basının önünde, yedek bıraktığı 17 yaşındaki Okay Yokuşlu'dan özür dilemeyecek bir adamdır.

Coşkun Demirbakan Sakaryalıdır. Bu sezon Tavşanlı bir kez mağlup oldu, o da Sakaryaspor maçında.

Sakaryaspor, bir kez kazandı o da Tavşanlı maçında. O maçtan sonra Coşkun Demirbakan basın toplantısı yapıyor ve ayarı veriyor Sakaryaspor yönetimine. Pazartesi günü rezilliğe imza atan Sakaryaspor yönetimine.

Şaban Yıldırım, 1970 doğumlu. 18 yaşında Sakaryaspor'da oynuyor. O zamanlar takımın başında Coşkun Demirbakan var. Mesela bu maç. Demirbakan o yıllarda 35-36 yaşlarında. Şaban Yıldırım da o yaşlarda Sakaryaspor'un başına geçmişti. Defalarca geldi, defalarca gönderildi. Her kötü zamanda takımın başına o getirildi, o takımı şampiyon yaptı. Herkes yıkılan şehri terk etti, sahipsiz bıraktı o bırakmadı.

Transfer yapamıyor. Altapıya sarılıyor. İlk 11'den 4 futbolcu Sakaryalı, Sakarya doğumlu, şehrin çocuğu. Birinin adı Şaban. Şaban Özel 1988 doğumlu. Şaban Yıldırım ilk defa yeşil-siyah formayı giyerken doğan çocuklar şimdi şehrin takımı için mücadele ediyor.

Şaban Yıldırım'ın, onun gibilerinin görevine son verebilirsiniz ama onları Sakaryaspor'dan, camialarından silemezsiniz. Siz televizyon yayınlarına bağlanıp şov yapsanız da 2 gün sonra yok olursunuz ama Şaban Yıldırım'ı Sakaryaspor'dan koparamazsınız.

Şaban Yıldırım'ın görevine son verilmedi, sadece ara verildi.



Hiç yorum yok: