Salı, Ekim 25

Özgener Tarzı


Mahmut Özgener Türkiye'de daha çok TFF eski Başkanı olarak hatırlanacak olsa da, aslında onun (üstelik daha eskilerden kalan) bir sıfatı daha var. Kendisi Altay eski başkanı.

Bunun sıkıntısını TFF Başkanı olduğu dönemde çok yaşadı. Süper Lig'i takip edenler pek göremedi belki ama Bank Asya 1.Lig için alınan her karardan o sorumlu tutuldu.

Özellikle 3 İzmir takımının bulunduğu (KSK-Altay-Buca) 2009-2010 senesinde büyük sıkıntı vardı. Altay lehine olan herşeye Karşıyaka ve Buca tepki gösteriyordu. Altay, Karşıyaka veya Buca lehine bir krar olduğunda diğer 15 takım, Özgener'in İzmirli olmasını gerekçe gösterip tepki koyuyordu. Komik olan ise Altay aleyhinde olan biten herşeyde Altay ortaya çıkıyordu. Tarafsız olduğunu göstermek adına bizim canımızı yakıyor diyorlardı.

Altay'ın TFF 2.Lig'e düşmesiyle Özgener'in başkanlıktan düşmesi arasında çok uzun bir süre yok. Üstelik Özgener gitmeden önce "taraf tuttğum söyleniyor ama canımdan çok sevdiğim Altay küme düştü" minvalinde bir cümle de kullanmıştı. Orjinalini hatırlayamadım, bulmaya da kasmadım.

Neyse işte, Mahmut Özgener, büyük Altaylı, Büyük Altay'ın büyük başkanı, İzmir'de artık. Uzun süredir ortalarda görülmüyordu. Federasyondan ayrıldıktan sonra bugün ilk defa ortaya çıktı. Oğlunu Göztepe Kulübü'ne yazdırmış. İlginç geldi bana. Neden bir Altay başkanı oğlunu Göztepe kulübüne yazdırır ki? Acaba oğlu Göztepeli mi? Çocukların gönlüne düşene karşı koymak olmaz. Çocuk alayına isyan inadına Göztepe demişse Özgener'in babalığına şapka çıkartılır.

Göztepeliler alınmasın ama Göztepe altyapısı diğer 3 kulübün de aşağısında. Cahilliğimiz vardır muhakkak, sonuçta 7 senedir uzaktan izlediğimiz bir camia. Ama Okay, Musa Çağıran, Rıdvan Şimşek, Gurur Yazar ve Bucaspor'un yüzde 20'si gibi bir mahsül verdiğini göremedik.Ama inkar etmeyelim, aralarında en kurumsal yönetileni de şu anda Göztepe.

Sonuç olarak hala soru işareti. Neden Altay'n eski başkanı çocuğunu Göztepe'ye yollar. Aynısı burada olsa, mesela Serdar Bilgili oğlunu Galatasaray'a verse..

Hiç yorum yok: