Çarşamba, Ekim 26

Oğluma...


Eskiden derbi maçları vardı. Galatasaray ile Fenerbahçe oynadı mı yer yerinden oynardı. Bir haftadan önce Türkiye bu maçı konuşmaya başlardı. Şimdiki gibi, maç günü taraftar kartını alıp gidemezdin.

3 gün önceden biletler çıkardı. Onun için sabahalardın bilet gişesinde kuyruğa girerdin. Hele deplasman tarafıysan geceden girerdin. Biz yine şanslı kuşağız, bizden öncekiler tribünü kapmak için sabahlarmış, sonra kombine biletler çıktı, tribün kapmak değil bilet kapmak önemli oldu. Şimdi al sezon başı taraftar kartını rahat rahat git maça.

Derbi günü hele ne güzel olurdu. Sabahtan hissederdin o atmosferi. Şimdi siz bilmezsiniz; en güzeli deplasmana gitmekti. Sabahtan arkadaşlarınla buluşurdun. Akşama kadar maçı konuş. İnce ince dedikodular, Fenerliler şuarada bekliyormuş, biletler tükenmiş, Reis böyle demiş.

İnönü'ye, Kadıköy'e gitmek çok güzel olaydı. Bazen vapurla, bazen taksiyle. Deplasman tribününe girip, 40.000 kişinin arasında olmak.

Aslında bakma onlar deplasmana gelince de güzel oluyordu. Gol yediğimizde çıkardıkları ses, bizi ne kadar sinirlendirse de güzeldi. Biz deplasmanda gol attığımızda o az kişi nasıl birbirinin üstüne çökerdi. Şimdi oturarak izliyorsunuz maçları, hiç bilemezsiniz o duyguyu.

Maç öncesi atışmalar olurdu. Herkes birbirine sallardı. Maç sonrası ev sahibi yendiyse deplasmandakiler sıkıntı yaşardı. Zaten 2 saat tribünde bekletilirdi, bir de yenen takımın attığı lafları dinlerdi. Şimdi siz 5 dakikada staddan çıkıyorsunuz, bunu da övünerek anlatıyorsunuz. Bizim zamanımızda fazla kalmak meziyetti.

Yani anlayacağın, eskiden güzeldi. Futbol mu? Hiç önemli değildi. En kötü, en sıkıcı maç bile güzel bir gündü. Tribün güzelse maçın kötülüğü öenmli değildi. Şimdi ilk yarı maç kötüyse sıkılıp çıkıyorsunuz, stadın içinde cafetaryalarda takılıyorsunuz. Biz de tribünü terk etmek yapılacak en son şeydi. Maç sıkıcı geçse bile tribün eğlendiriyordu.

Değişti hepsi. Şimdi az güzelliğe çok para veriyorsunuz. Ama asıl fedakarlığı siz yapıyorsunuz. Ortada hiçbir şey yokken maç izliyorsunuz. 1000 kişi de olsanız gidiyorsunuz. Zaten inanmayacaksın ama eskiden en az seyircili maçta 10.000 kişi olurdu. Aklın olmuyor di mi? Çok değişti herşey...

Yukarıdaki oğluma, aşağıdaki bu kararın alınmasında emeği geçen herkese:

Allah hepinize dert versin, keder versin, hayattan tat alamayın. Eğer rant peşindeysiniz bela bile versin.

2 yorum:

muyek dedi ki...

Bu taraftar kartada ayarim kardes ya, 35 40 lira her sene soguslemek icin ayri bir metod. Ulan koy biletixe nereye koyuyorsan alan alsin, illa alengirli hale getirip kart saticaklar, forma alirken abdullah kigili bize yuzde 5 indirip yapicak saolsun .. Onceden forma fiyatlarini yuzde 300 bindirsin sonra yuzde 5 indirip yapsin

muyek dedi ki...

Bir futbol zevki vardi milletin sikeydi, playoffdu diye pic edip icine ettiler.

Gecen sene evde digiturkum vardi, bu sene iptal ettik. Benim gibi kac kisi kimbilir iptal etti, hala Sansalla Denizli cikmis millet neden maca gitmiyor , digiturk almiyor diye agliyorlar ulan anasini aglattiniz futbolun zevk mi kaldi kutu alip mac izlicek, bilet alip stada gidicek.

TSYD kupasi vardi, aforoz ettiniz, Turkiye kupasi vardi iyi kotu onu da kaldirdiniz , cok gerekli cok tercih edilen playoff geldi onun da kilifi hazir futbolun heyecanini geri kazandircaz , heyecani pic eden en basndan sizsiniz ama kabak , fatura gene taraftara cikiyor.