Cumartesi, Ekim 15

Karşıyakalı Abdi


Yarın Tavşanlı Ada Stadı'nda Tavşanlı ile Karşıyaka karşılaşacak. Ege'deki iki ilçe takımı.

Sezon öncesinde tahminlerimiz şu an Tavşanlı'nın diplerde Karşıyaka'nın tepelerde olmasıydı. Tam tersi oldu. Karşıyaka 1 puanla sonuncu, Tavşanlı 10 puanla üçüncü sırada. Tavşanlı'nın geçen sene yaşadığı çıkış ve oynadığı Play-Off sürpriz değilmiş. Ve bu takım Mehmet Akyüz gidince gücünün yarısını da kaybetmedi. Bizi ters köşeye yatırdılar. Bir kez daha. Geçen sene Mustafa Akçay ile, bu sene Coşkun Demirbakan ile..

Mehmet Akyüz, geçen sene Tavşanlı'da dikkat çekerken, herkes ondan bahsederken bir açılama yaptı. Konu transferiyle ilgiliydi. Mehmet, "bu sene çok iyi oynuyorum, transfer olabilirim, olursam bunda en büyük pay Abdi abinindir" tarzi birşeyler dedi.

Abdi abi dediği, Abdi Aktaş. 36 yaşında. Hava topları indirme konusunda ligin uzmanlarından. Tavşanlı Linyit en dipteyken de takımdaydı, geçen sene Play-Off oynarken de. Takımın herşeyi, taraftarın büyük kaptanı. Son oynanan Denizlispor maçının yıldızlarından. Futbolu dışında yaşantısıyla da örnek.

Abdi'nin bir diğer özelliğiyse Karşıyaka altyapısından çıkması. İzmir doğumlu. 19 yaşında A takımda oynarken az bulduğu forma şansını 6 golle değerlendirdi ama yeterli görülmedi. Ondan sonra Batı Anadolu turu. Bandırmaspor, Bilecikspor, Kütahyaspor, Akhisar gibi takımlarda oynadı. Kütahya'da oynamasına rağmen Tavşanlı'ya transfer oldu. Yani ezeli rakipler arası transferi de yaşadı.

Abdi'nin alt yapısından yetiğitiği Karşıyaka ise yıllardır forvet arıyor. Sezon boyunca 10 golü geçen Karşıyakalı forvet sayısı çok azdır, veya yoktur. Bu sene de aynı sıkıntılar var. Yabancılar gol atamıyor. Erhan Şentürk hala bekleneni veremedi. Abdi acaba şimdi, bu formuyla Karşıyaka'da olsaydı neler olurdu?

Yarın oynanacak maçın bir diğer noktası, Reha Kapsal ile Coşkun Demirbakan'ın rakip olması. İki sevdiğim hoca. İki farklı tarz. 2009'da Demirbakan Diyarbakırspor'u ilk 2'den Süper Lig'e taşırken, Kapsal Play-Off'ta bu şansı kaçırdı. İki teknik adam da umut vaad ediyordu, ama 2 senede geldikleri nokta şaşırtıcı. Demirbakan'ın başarısız Kocaelispor, Boluspor ve Altay deneyimleri, Kapsal'ın Karşıyaka'dan ayrılması ve geri dönmesi... Beklenen kariyer çizgileri bu değildi. Keşke bu sene ilk 2'de bu hocalar ve onların çalıştırdığı takımlar olsa.

Hiç yorum yok: