Salı, Ekim 11

Rio Derbisine Arjantinli İmzası



Sadece Güney Amerika'nın değil dünyanın en önemli derbilerinden biri bu hafta sonu oynandı. Flamengo ile Fluminense karşılaştı, dağ fare değurmadı. Gerçekten adına yakışan ve unutulmayacak bir maç oynandı.

Flamengo iki sezon önce 17 yıllık, Fluminense ise geçen sezon 26 yıllık şampiyonluk hasretlerine son vermişti. İki takım bu sezon da zirve yarışının içindeler.

Hafta başlamadan önce iki takım da aynı puanda, lider Vasco'nun 6 puan gerisindeydiler. Tabi bunların çok da önemi yok, sadece derbi olması maçın heyecanı için yeterliydi.

Maçı izleyemedim ama geniş özetini baktım. Yukarıda ise sadece goller var. İlk yarı golsüz sona eriyor ama ikinci yarı maç bir oraya, bir buraya gidip geliyor. Videonun hemen başından belli, mücadelenin ne kadar çetin olduğu.

İlk golü konuk Fluminense 61.dakikada Sobis ile atıyor. Golden hemen önce ve hemen sonra Flamengo 3 oyuncu değiştirme hakkını birden kullanıyor. Eski Fenerbahçeliler Maldonado ve Deivid çıkanlardan. Oyuna girenlerden biri ise Arjantin!de doğan bir İtalyan Dario Bottinelli.

Flamengo'nun beraberlik sayısı 68.dakikada eski Hamburglu Thiago Neves'den geliyor. Thaigo Neves eski bir Fluminense oyuncusu. Eski takımına golünü atıyor.

Cevap 10 dakika sonra Lanzini'den.

Son 4 dakikaya 2-1 giriliyor. Bu dakikadan sonra olanlar sadece Rio derbisine değil dünya derbiler tarihinde bile kendine yer bulabilir.

Flamengo serbest vuruş kazanıyor. Neves ile oyuna 25 dakika önce giren Bottinelli atışı kim kullanacak diye ufak çaplı bir tartışma yaşıyor. Pele-Sezer olayını andıran olayda kazanan Bottinelli oluyor. Bottinelli enfes bir gol atıp kazanan sıfatına haklı yı da ekliyor.

Son dakikada ise maç film senaryosuna dönüşüyor. Bottinelli uzaklardan yine atıyor, takımını 3-2 öne geçiriyor.

Unutulmaz bir maç, unutulmaz bir derbi.

Brezilya Ligi'nde son 10 haftaya giriliyor. Bu hafta lider Corinthians oldu. İlk 7 takımın da şampiyonluk şansı var. Ufaktan izlenir.

Hiç yorum yok: