Pazar, Ekim 23

Kartalspor 3-1 Denizlispor



Kartal Stadı'nda tarihi bir gün. Kartalspor, kazanırsa maç fazlasıyla ve sadece 1 günlük de olsa liderlik koltuğuna oturacak. Sanırım 3-4 sene sonra ilk defa. Maç cumartesi olduğu için stad boş. Pazar günü olsaydı daha dolu olurdu. Semt halkının futbolu çok seven kesimi, dersane öğrencileri, bazı menajerlik işleriyle uğraşanlar, bahisçiler...Bir de aşırı derece kadınlar ve çocuklar.. Bir ara sadece çekirdek sesi duyulabildi. Zaten böyle maçlarda tribünün olmasına gerek yok. Hele Kartal Stadı'nda olmasın. Veya Kartal Stadı yenilensin artık. Süper Lig'e oynayan bir takıma (oha şımarıklığa bak) böyle bir stad yakışmıyor. En azından ışlıklandırma olsun, gece maçları olsun.

Denizlispor, geçen sene olduğu gibi bu sene de şaşırtıyor. Kadro iyi ama iş yok. Bu maç çıkış maçları gibi gözüküyordu. Yeni hocayla çıkışa geçen takımlar kategorisine aday olabilirlerdi. Maça da iyi başladılar. 7. dakikada firkikten gol attılar. Pozisyon öncesi savunmanın, pozisyon esnasında barajın ihmalleri. Golü atan Hüzeyfe son iki maçta iki gol attı. Yetmiyor.

Denizlisporlu futbolcular ilginç başladı oyuna. Sürekli konuşuyorlardı birbirleriyle. İletişim önemli muhakkak. Halı saha gibiydi sanki. Herkes birbirine birşey diyor. Takım inanmış, takım olmuş diyorduk. Gol de geldi. Acaba diğer maçlarda niye böyle takımlar görmedik diye düşündüm. Biz mi sahaya çok uzağız yoksa onlar mı az konuşuyor?

Ama sonradan sıkıntılar yaşamaya başladılar. Kaleci Evren sakatlandı. Yedek kaleci Yakup girdi oyuna. Bank Asya 1.Lig'deki 4. maçı. O kadar heyecanlıydı ki sahaya nereden gireceğini bilemedi, şaşırdı. Bir anda sahaya atladı. Oyuna girerken bütün takım "hadi yapabilirsin" temalı alkışlarını yolladı tek tek. Anlaşılan pek güvenilmiyordu kendisine. O ise gayet soğukkanlı başladı. Önder'in preslerinde telaş yapmadı. Topu oyuna iyi soktu. Çok da tehlike yaşamadı. Ama ilk yarının son dakikasında bir duran top işi değiştirdi.

Duran topların usta ismi Mehmet Uslu ortaladı sol ayakla, 1.60 küsür boyuyla Mehmet Ayaz kafayla topu ağlara yolladı. İlk yarı da hemen ardından bitti.

İkinci yarı asılan Denizlispor oldu. Denizlispor defansı, hiç öyle asılacak bir takım imkanı vermiyor. İki kontra gol oldu. Ayaz iki asist. Son haftaların formda ismi Önder yine attı golünü. Son haftalarda formayı kapan Sezer de attı. Maçı kazandıran değişiklik Tolga'nın yerine Aydın Kuzu'nun girmesi. Aydın sol kanadı estirdi. Artık formayı kapmalı. Forma demişken, Adem Sarı iyice unuttu formayı. Ortalarda yok. Sakat mı acaba? Ama yedekler arasındaydı, ısınıyor sürekli.

Denizlispor o kadar garip (kötü) bir takım ki, bu maç Kartaspor için ölçü olamaz. Peki bu takım nasıl lider oldu? 5 ay önce Akhisar maçından çıkarken şansı mucizelere kalmış, deplasmanda Boluspor'u yenemese küme düşecek takım nasıl şu anda zirvede?

Takımın oyun planında değişliklikler var muhakkak. Ama hücum organizasyonları sınırlı. Defans da çok üst düzeyde değil. Üstelik Hamza'nın sağ beke geçmesi bence çok yanlış. Besim hoca o bölgede Ethem'i (henüz 17 yaşında) yetiştirmeye çalışıyor. Bek açığını da Hamza ile kapatıyor, ki bence Hamza iki işi (bek-stoper) de iyi yapıyor. Ama bana göre Hamza-Deyvilson tandemi, sağ bekte bir başka genç Oktay, daha efektif ve güvenilir bir takım yaratır.

Bu takımın en önemli artısı ciğeri. Herkes çok iyi koşuyor. 1 haftada 3 maç yapan takımın bekleri, hala bindirme yapabiliyor. Orta saha hala canavar gibi pres yapıyor. Üstelik 1 haftada 3 maç yapan takımın 11'inde değişiklik yok. Aynı futbolcular oynuyor. Rostasyon kelimesi Kartal'a uğramamış. Orta saha bu ligin en çok top kapan orta sahası olabilir. Bir de daha verimli kullanılabilse. Bu noktada topa ayağa yatkın Fofana'nın düşünülmesi gerek. Gökhan kesilecek adam değil. Bence Gökhan-Fofana-Aydın üçlüsü bu takımın orta sahasında olmalı. Galibiyetin kaçtığı Kasımpaşa maçının son 20 dakikasında da orta saha böyle oluşmuştu.

Bir ekleme Kaya için. Ayağıyla çıkardığı top nedir öyle. Bu ligin en iyi kalecisi bence Kaya'dır. Belki 2-3 adam daha gelir yanına ama kimdir şu an bilmiyorum.

Kartalspor kendi sahasında 3 golü en son 2 sene önce Bucaspor'a atmıştı. O sene Bucaspor Süper Lig'e çıkmıştı. Yakubu ile Efecan'ın Kartal'da estiği sezon. Bu sezon, o sezondan daha iyi başladı. Bu kadroyla (bence yeterli değil) ve imkansızlıklarla daha iyi biterse büyük başarı olur. Oluşan hava onu gösteriyor.


Hiç yorum yok: