Pazar, Ekim 2

Kartalspor 1-0 Bucaspor


Sezonun ilk Kartal Stadı gezisi. Ekim ayının başında güneşi yakalamak, sabah kahvaltısını tribünde yapmak, kaliteli ve heyecanlı olmasa da naif bir futbol maçı izlemek günün özeti. Güneşli pazarlar. Futbola doymasak da kafamızı boşaltabildik. Bu da yeterli.

Havanın güzelliğine rağmen bizimle aynı hisleri paylaşanlar azınlıkta kaldı. Stadyumda boşluklar çarpıyordu. Geçen sene kış aylarında oynanan maçlardaki gibiydi. Kartalspor taraftar grupları yerini almıştı zaten. Ama semt halkı maça pek ilgi göstermedi ama bunun için de suçlanamazlar. Ne zaman stadı doldursalar hep bir hayal kırklığı yaşadılar. Geçen hafta Erciyesspor mağlubiyeti yeniden "yine aynı senaryo" dedirtmiş olabilir. Bucaspor yerine, Karşıyaka, Göztepe, Sakaryaspr gibi marka takımlar gelmiş olsaydı stad yine dolardı ama maçın adı da muhakkak etkilemiştir.

Kartalspor geçen sene gibi değil. Artık çok daha güçlü. Tek sıkıntısı yedek kulübesi. Kadro geniş değil. 1 haftada oynanan üç maçta da hemen hemen aynı oyuncular oynadı. Bu durum, maça iyi başlamalarına rağmen ikinci yarıda düşüşe geçmelerinden belli oldu. Bünye kaldırmadı, Besim Durmuş da müdaheleler de geç kaldı. Neyse ki bir kaza golü atacak gücü bile yoktu Bucaspor'un.

İlk devrede yaratılan tehlikeler; Önder, Adem ve Mehmet'in ayaklarında eridi. Bucaspor'da mutlak gol fırsatlarından yararlanamadı, burada da sahneye Kaya çıktı. Mehmet Ayaz'ın taşıdığı topla Önder golü buldu. Maçın bundan sonraki dakikalarında golü bulması gerekiyordu Kartalspor'un. Atakları gerçekleştirdi ama golü bulamadı.

Kartalspor orta sahası ligin en iyi, en verimli orta sahalarından biri olabilir. Tolga, Olgay ve özellikle Gökhan Güney orta sahada her topa basıyorlar, çoğunu kapıyorlar. Gökhan dışında topu oyuna sokma konusunda sıkıntı yaşadılar bugün. Diğer ikili Gökhan'a uyduğu takdirde Kartalspor oyunun hakimi olur. Fofana'yı Kasımpaşa maçındaki 20 dakikada çok beğendik ama 3 maçtır oynamıyor. Sakatlığı var mı bilmiyorum ama Besim hocanın şu an formda olan orta sahayı bozmamak istememesini anlayışla karşılıyorum.

Fakat tandemi bozmak sıkıntı yarattı. Hamza-Deyvison ikilisi ilk 4 hafta ortalaması iyidi. Bugün Hamza sağ beke geçince, Deyvison kendine yeni bir partner buldu. Bu da uyum sorunu yarattı. Erhan Yılmaz'ın sağ bek pozisyonundaki yetersizliği Hamza'yı oraya itse de bence tandem bozulmamalı. Oktay orada oynayabilir.

Adem Sarı ve Önder Çengel'i anlamak mümkün değil. Bazen deli gibi mücadele ediyorlar ama bazen öyle top kayıpları yapıp öyle goller kaçırıyorlar ki şaşırıyoruz.

Bucaspor ise hayal kırıklığı oldu. Ligin güzel futbol oynayan genç takımı. Bu gün ne yaptığını bilmeyen bir görüntü çizdi. Belki bir haftada 3 maç oynamanın yorgunluğu, belki sıcak hava. Ama geçen sene Süper Lig oynayan takıma bu kadar kötü futbol yakışmadı.

Yine de her şeye rağmen, Jebrin, oyuna sonradan giren 48 numaralı Felliani saçlı Salih, Abdülkadir iyi işlere imza atacaklar.

Geçen sene gol atamayan Kartalspor, bu sezon her maçta gol attı. Savunması oturdu, tek sıkıntısı gol sayısını 2'ye çıkartamamak. Onu da sağladığı zaman Play-Off için iddialı hale gelebilir. Bu sene küme düşme korkusu yaşanmayacak gibi.

Havayı bir daha ne zaman böyle buluruz, ne zaman uygun bir saat buluruz da Kartal'a geliriz, bilmiyorum. Tekrarlamak lazım.

Hiç yorum yok: