Pazartesi, Haziran 2

Emre ile Alex birlikte oynar mı?

Emre'nin transferinden sonra son dönemde bu soru sorulur oldu spor medyasında, insanlar bunu tartışıyor. Futbol ülkesi olduğumuzu iddia ediyoruz, ülkenin en prestijli kanallarından biri satın aldığı UEFA finalini banttan veriyor, yıllardır gözümüzün önünde olan adamın tarzını Alex'e benzetiyoruz ve bir arada oynarlar mı diye bir soru üretiyoruz. Emre önlibero. Selçuk gibi önstoper* de değil önlibero. Bildiğin oyun kurucu. Geriye gelip oyunu başlattığı maçlar hariç ki iki senelik Daum döneminde öyle bir sahne hatırlamıyorum, Alex Fenerbahçe'nin oyun kurucusu falan değil. Deivid bile daha çok oyun kurucu, özellikle orta alana geçtiği dönemlerde.


Emre'nin Alex'le birlikte sahada olduğu maçlarda, oyun kurma konusunda Alex'in yükünün hafiflemesi gibi birşey ortaya çıkar ve bu da onun kendisini hücuma daha çok konsantre etmesine vesile olur. Top paylaşımı konusunda ise ikisinin topu paylaştığı noktalar da farklı. Alex daha önde top alacak saydığım sebeplerden ötürü. Tümer-Sergen yanyana oynar mı veya Tümer-Alex yanyana oynar mı gibi sorular üzerinden benzetme yapmak da hepten yersiz. Emre oynadığı maçlarda takımın pres güçlerinden biri. Önde de basıyor, geride de. Ne Sergen ne de Tümer gibi takım savunmasından kaytaran bir tip değil.
Bu arada geçen gün Emre'nin Newcastle-Fenerbahçe maçındaki görüntüleri gösterildi transfer haberlerinden bahsederken. Orda bile görüntülendiği pozisyonlarda kasığını tutuyordu, nitekim sonradan oyundan çıktı. Kulüp doktorlarımızın harika(!) performanslarını da göz önüne alırsak, olay Alex ile yan yana oynar mı sorusundan öte olur.
*Bu önstoper kavramını ilk kez Öztürk Pekin kullanmış Lig Tv'de. Daha sonra Mehmet Demirkol önliberolarımızın oyun kurma yetilerinin ekskliğinden dem vurarak bunu bilinçli biçimde tanımlamıştı sene içinde ve bu harika kavram için Öztürk Pekin'e teşekkür etmişti.

Hiç yorum yok: