Salı, Haziran 17

Bekleyiş

Basketbol camiası her yaz olduğu gibi bu yaz da çok garip. Neler olduğunu hiç bilmiyoruz. Bu basının ilgisizliğinden kaynaklanan bir durum değil. Özellikle şirket kulüpleri dışında kalanlar -- en çok da 3 büyükler-- içine kapanık oluyor her yaz dönemi.Şapkadan çıkacak tavşanı bekler gibi bekliyoruz. Mesela Galatasaray. Hocası çok sevilen biri Murat Özyer. Ama anlamsız bir şekilde gönderilmek isteniyor, yerine geçecek olansa Erman Kunter deniyor, rivayete göre. Bunun sebebi ise Murat Özyer'in mektepli olmasıymıs, yeni seçilen yöentim kurulu istemiyormuş. Erman Kunter'den önce de Aydın Örs'e gidilmiş, kabul etmemiş.
Hoca sorunu yaşayan bir diğer takım olan Beşiktaş Kaya Peker 'i yollayacak , başarılı uzunu Galatasaray alacakmış. Bunların hepsi -mışlı cümleler. Çünkü açıklama yapan yok. Doğrulayan yok, yalanlayan yok. Basketbolun en önemli iki ismi İsmet Badem-Murat Murathanoğlu radyo programlarında dinleyicilerden gelen transfer sorularının çoğuna "bilmiyoruz", "öyle deniyor ama kesinlik yok" mealinde cevap veriyorlar. Bu sadece bu seneye özel bir durum değil. Oğuz Savaş GS-BJK arasında gidip geldikten sonra bir anda Fenerbahçe ile sözleşme imzalamıştı. Transfer dışında ÜLKER ve TOFAŞ da beklenmedik anlarda -şampiyon oldukları sezonlarda- kapanmışlardı. Bu sene başında yuvaya geri dönecek denen İbrahim Kutluay ansızın Antalya yoluna düştü.

Bu gizlilik, bilinmezlik bence iki nedenden kaynaklanıyor. Basketbol camiası hakikaten kendi içinde yaşayan bir camia. Bir muhabir olmak haberi yakalamanıza neden olmayabilir, oysa altyapıda oynayan genç bir basketbolcu şu an herkesten daha çok şey biliyordur. İstanbul'un çeşitli salonlarında Abdi İpekçi 'de, Caferağa'da altyapı maçları izlemiş olanlar daha iyi anlar demek istediğimi. Bambaşka bir samimiyet vardır, ayrı bir yazı konusu çıkar...
İkinci neden tamamen futbol basınıyla çok haşır neşir olmuş bizden kaynaklanıyor herhalde. Alışmışız bir futbolcuyla bir kulübün transfer haberinin 3-4 sene sürmesine , anlık bir transfer bünyeyi şaşırtıyor.

Hiç yorum yok: