Perşembe, Haziran 5

Türkü Baba


İnternet gençliği yani bizim kuşak çok alaycı. Abilerimiz babalarımız nasıl acaba ondan da çok emin değilim gerçi. Ama herhalde futbolcularla en çok alay eden yılları yaşıyoruz. Maça gitmeden, topa tekme bile vurmadan oturduğu yerden sallayanlar için bulunmaz fırsatlar var çünkü.İnternet sayfaları dolup taşıyor, akıllarınca espiri yapıyolar ve salyalarını saçarak belki de gülüyolar. Güldükleri adamlar ise bu toprakların binbir zorluklarla yetiştirdiği insanlar. Recep Çetin, Ümit Özat, hatta en kariyerli topçularımızdan Hakan Şükür bunlardan nasibini alan birkaç isim. Bu isimler defalarca milli takımlarda oynamış, 3 büyük klübe yıllarını vermiş, hatta pazuband takmış bile olsa alay konusu olarak anılır oldu son yıllarda. Bunun son örneği Servet Çetin(di).
Fenerbahçe'de hakikaten iç açıcı değildi. Oradan Sivas'a gitti ortalarda gözükmedi, bir anda Adnanlar Polat ve Sezgin onu tekrardan İstanbul'a getirdi. Bir Galatasaray'lı olarak ben de ilk başta burun kıvırdım. Hem eski günleri aklımızdaydı, hem ezeli rakipte oynamışlığı vardı, hem de uyumun sözlükteki karşılığı tomaSong'un arasına girme ihtimali vardı. Gençlik boş durmadı, Servet'e saydırmaya devam etti. Facebook'ta bile gruplar açıldı Servet'i aşağılayan.

Önce eski takım arkadaşı Tomas gitti, sonra sezon başladı. Song ve Servet ortada karşıladılar rakibi. İlk hatasını ya da bariz hatası diyelim Manisa'da yaptı.Nasıl bir sezon geçireceğimizi düşünrken Servet fırtınası esti. Her maç öncesi onun oynaması yürekleri ağza getirmeye devam ediyordu ama maç sonu alkışların en çoğunu o alıyordu. Ligin 16.haftası oynanırken şu manzara ortaya çıkıyordu. Altyapıdan çıkan taraftarın yeni prensi, genç yetenek Arda Turan, Fenerbahçe'de oynayan, bu sene takıma katılan, klübün aylık dergisinde "para için oynuyorum" diyen Sevet'ten azar yiyordu tüm stadın önünde ve canlı yayında( Arda da aşağı kalmıyordı hani, ikili birbine bağırıyordu). İşte futbolun ve taraftarlığın anlaşılmaz olmasına bir örnek. Normal bir durumda Servet linç edilirdi, ama o durumda çoğunluk "Servet haklı" dedi.

İkinci yarı başladığında bu sefer Song Afrika Kupası'na gitti, Ankaragücü'nden Emre Güngör adında bir genç geldi. Song-Tomas ikilisinin güvenirliğinden 6 ay içinde canlı bomba Servet-Emre ikilisine geçildi. Ama Servet ilk yarıda yakaldığı formu sürdürürken yanında oynadığı Emre ile muhtesem bir ikili oldu. Takım ligine en az gol yiyen takımı oldu. Servet'in kapıştığı Arda yıldızlaştı, yanındaki Emre milli takıma girdi. Sezonu sakat sakat tamamladı, her maçı alkışlarla tamamladı Servet. Kritik maçların kritik dakikalarında golünü attı, kritik puanları kazandırdı.

Ve 8-9 ay içinde gelinen nokta. Servet sezonun yıldızı oldu. Arda ve Topal ile beraber adı en çok anılan futbolcu. Şu an milli takımın en önemli kozu olarak sayılıyor. Fatih Terim onu İtalyanlara öneriyor.
Beğenilir veya beğenilmez. Belki de yine çok bariz hatalar yapacak belli olmaz.Ama şu bir gerçek ki adını koyamadığım kitleye sert bir tokat atmıştır Servet.İade-i itibar kazanmıştır. Sırf bu tokat yüzünden Servet'in daha iyi oynamasını istiyorum. Baki Mercimek'e,Selçuk Şahin'e 2-3 yazı aşağıda anlatılan Sabri'ye denilenler ortadayken Servet gibilerin kendini göstermesi lazım. "İyi futbolcu değil" demek, eleştirmek başka insanların kendi egosunu bu futbolcular üzerinden tatmin etmesi başka. Bu topçuları da ortada yem olarak bırakmamak lazım, onlar da Servet'i örnek alıp hırsla çalışmaya devam etmeli..

Hiç yorum yok: