Salı, Haziran 17

Yok artık!

Luis Aragones haberleri yer almış bugün İspanyol medyasında, Fenerbahçe ile anlaştığı yönünde. Ben pek ihtimal vermiyorum. Ama bizim yönetim sever rakibin keyiften ellerini ovuşturmasını. Fatih Terim'in gelme ihtimali kadar korkutmasa da beni ve sevindirmese de rakipleri, en az onun ki kadar yanlış bir seçim olur bu.
***
Aziz Yıldırım aslında FB Tv'de yaptığı açıklamada 10 yılın kendisini uzaktan göründüğü kadar değiştirmediğini de gösterdi bence. "Yürüye yürüye şampiyon olmalıydık bu kadroyla" demesi bunun göstergesi. Nereye oluyorsun yürüye yürüye şampiyon be adam! Senin rakibin Vefaspor değil ki (Vefa'lılar yanlış anlamasın) , seninle birlikte ligin en çok şampiyon olan takımı.
***
Bence özellikle de şubat ayından sonra ağırlığın lige verilmesiyle çok normal olan Galatasaray şampiyonluğunun başarı hikayesi biraz abartıldı bence, zengin-fakir ayrımı üzerinden. Buna katılmadığımı daha önce belirtmiştim. Sanırım bu biraz canını sıktı Aziz Yıldırım'ın. Şimdi bunun Aragones ile doğrudan bir ilişkisi olmasa da hepimiz çok iyi biliyoruz ki Zico'nun gitmesinin tek nedeni şampiyonluğun kaybedilmesidir. Hele hele imkanları bu kadar kısıtlı(!) olan ezeli rakibe... Fenerbahçe çeyrek finalin üstüne bir de şampiyon olacak da, sırf Edu yüzünden veya San'tanna yüzünden veya maddi sebepler yüzünden Zico gidecek!
***
Löw ismi geçiyor bir de. Zico'dan sonra son 10 yılda en karakterli futbol oynadığımız dönem Löw dönemiydi bence. Parma'yı elesek UEFA'yı alırdık diyecek kadar romantik değilim ama iyi futbol oynadık Löw döneminde, gelmesini isterim. Bu kadar Brezilyalı'nın olduğu bir takımda Alman teknik direktör seçimi tabii ki tartışmaya açık.
***
Ayrıca bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da teknik direktörün insan ilişkileri. Aragones bu konuda yetersiz, medya ile papaz, ayrıca adı ırkçılıkla anılmış birinin de teknik direktörümüz olmasına gönlüm razı olmaz. Zico gibi hemen herkesin sevip takdir ettiği birini bulmamız mümkün değil ama yine de bunlara da dikkat etmek gerekiyor. Bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok: