Pazar, Haziran 15

Türkiye 3-2 Çek Cumhuriyeti

Bu maçın taktiği, dizilişi nasıl anlatılır bilmiyorum. 75. dakikaya 2-0 geride girip, hem de Çekler'e karşı maçı çevirmek imkansıza yakın. 1-0 gerideyken Semih çıkmış, Sabri sağ içe geçmiş, Portekiz maçının ikinci yarısındaki dizilişe dönmüşüz. Oradan çevriliyor bu maç...
***
2002'de Ronaldo ve 2003'te Verpakovskis'in performansları savunmamızı inanılmaz zorlamıştı. Bugün de aynı şeyi Koller için söylemek mümkün. Ancak birşeyi de eklemek gerekiyor, Koller sadece kendisi kadar uzun birinin vurabileceği toplara vurmadı, çok alçaktan giden toplara da hep Koller vurdu. Kaldı ki Çekler daha ilk dakikada geriden şişirilen topta niyetlerini belli etmişti. Koller'in alçaktan giden topları bile domine etmesi, stoperlerimizin pozisyon bilgisinin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor. Bu arada oyunda kaldığı süre içinde de çabukluğuyla hiç sırıtmadı bence Emre Güngör. Koller'in attığı golde onunla başbaşa kalmasında da sanırım adam paylaşımında sorun yaşadık. Maçın başında Servet kontrol ediyordu, o pozisyonda Emre Güngör ile çıktı kafaya Koller.
***
Yarın hakem büyük ihtimalle çok suçlanacaktır kötü yönetti diye ama o kadar da kötü yönetmedi bence. Belki bize gösterip onlara vermediği sarı kartlık pozisyonlar tartışılabilir ama sonuca etki eden bir hatasının olduğunu sanmıyorum. İkinci golü yememizin nedeni de stoperin olmaması değildi, golü stoper eksikliğinden yemedik. Sabri adamını kaçırdı, Volkan ilk goldeki gibi içeri tokatladı topu. Maçın sonundaki kabadayılığına ise hiç girmek istemiyorum.
***
İkinci yarıda özellikle 2-0'dan sonra çok iyi top çevirdik. Dikine oynadık, Alex Ferguson'un forvetsiz dizilişini uygulamak isteyen Terim'in düşüncesine en çok bence bu maçın son 20 dakikasında yaklaştık ve hatta uyguladık. Tabi olmazlar da oluyor bazen, Cech gibi kaleci o topu elinden kaçırabiliyor mesela.
***
Artık Avrupa şampiyonalarında unutulmaz maçlar yayınlandığında, 10 tane maç seçilse biri mutlaka bu maç olacak, tarihe geçtik. Şimdi rakip büyük ihtimalle Hırvatistan olacak. Çekler gibi disiplinli değiller belki ama onlardan çok daha teknikler. Artık final bile oynasak şaşırmam, yolumuz açık olsun...

Hiç yorum yok: