Salı, Haziran 10

Kim öle kim kala

Hollanda'nın böyle oynayacağını kimse tahmin etmiyordu şüphesiz. Bence hala zayıf olan geri dörtlüsünün önündeki De Jong ve Engelaar mükemmel oynadılar ve takımın bu yöndeki zaafiyetini de ortadan kaldırdılar. Ayrıca çok hızlı hücuma çıkıyor Hollanda; her ne kadar Cannavaro'suz da olsa İtalya'yı her kontra topta o şekilde çaresiz bırakmak kolay iş değil.
***
İtalya'nın yenilmesine ne yalan söyliyeyim canım sıkıldı. Ama sonuca bence fazla aldanmamak lazım, o kadar da kötü oynamadı İtalya. 0-0 iken de, skor 2-0'a gelince de bir sürü gol pozisyonuna girdiler. Bu arada gollerin kırılma anlarında geldiğini de eklemek lazım. Ayrıca ilk gol de bana kalırsa buz gibi ofsayttı. Barzagli'nin sırıtan performansı ve Camoranesi'nin standardının çok altında kalması da hem savunmada hem de hücumda etkiledi İtalya'yı. Ayrıca Materazzi dururken onu oyundan çıkarıp Panucci'yi stopere almak da ne demek? Bir sonraki maça Grosso ilk 11 başlar diye düşünüyorum. Kaldı ki Zambrotta da sağ bekte daha iyi. Donadoni, Panucci sağ, Zambrotta sol tercihleriyle de biraz dinamitledi italya'yı bence.
***
Romanya iyi savunma yaptı diyebiliriz Fransa ile oynadıkları maç için, ama Domenech de bunu aşacak hiçbir girişimde bulunmadı. Hiç riske girmedi. İtalya ile oynasa anlarım, ama grubun en zayıf halkası ile oynuyorsun. Şablonu hiç değiştirmeden devam etti. Nasri'yi Makelele veya Toulalan'dan biri yerine koyabilirdi son bölümde. Hücumcu çıkarıp hücumcu aldı. Haliyle ne oyun formatı değişti, ne de Fransa birşeyler üretebildi.
***
Velhasıl ölüm grubu diyorlardı, ilk maçlar sonunda Romanya'nın yenilmemesi ve İtalya'nın bundan sonraki iki maçını da kazanmak zorunda oluşu grubu karakolda bitirecek. Kim ölür kim kalır tahmin yapmak güç bu grup için.

Hiç yorum yok: