Çarşamba, Haziran 11

Türkiye 2-1 İsviçre

Biraz kör döğüşüydü sahadaki oyun, hele yağmurdan sonra top kullanmak iyice imkansızlaştı. Maça başladığımız 11 ise bence yine yanlıştı. Fazla ofansifti bu 11, nitekim yağmurla ağırlaşan sahadan sonra başta Tümer ve Arda olmak üzere geri dönüşler azaldı, pilimiz bitti.
***
Yediğimiz gol baştan aşağı Emre Aşık yapım. Ofsaytı bozuyor, ceza alanında yanlış pozisyon alıyor, arkasındaki Hakan'ı kaçırıyor, Hakan topa vururken etrafında kimse yoktu zaten. İki dakika sonra yine benzer pozisyonda boş kaleye atamadı.
***
Mehmet Topal her ne kadar tecrübesizliğiyle sırıtsa da bence Tümer'e tercih edilmeli. Tümer ancak arkasına sağlam bir ikili alırsa başarılı olabilir diye düşünüyorum. Marco'nun yanında klasik bir önlibero gibi oynamasını beklemek biraz da insafsızlık.
***
Sahanın en kötüleri bence Tuncay ve Hamit'ti bizde. Şu an pek kötü demeye dilim varmıyor kimseye ama Tuncay yine oldukça verimsiz kullandı topları. Sağ taraftan bir iki kere çok iyi geldik, hep yanlış seçimlerle heba ettik bu pozisyonları.
***
Nihat tek adam olamıyor işte, bunu görememek bu kadar zor mu? Semih oyuna girince hücum aksiyonlarımız bariz biçimde rahatladı. Attığı gol bir kenara, ikinci golde de duvar oldu, Tuncay aradan yolladı ve öyle veya böyle bu maçı kazandık. Ama artık doğruları uygulama zamanıdır bence. Fazla maceraya girmeden, Nihat ve Semih'i orta alanı mümkün mertebe eksiltmemeye çalışarak oynatmalı. Yoksa Tümer'in önlibero olduğu bir milli takımda Nihat'ın yanına Drogba'yı da koysan yürümez bu takım. Gerçekten en azından 8-9 kişi topun arkasına geçebilecek oyuncularla oynamak işin sırrı ve bu futbolun da en basit kuralı.
***
Çekler'i yenmek çok çok zor değil, doğru bir dizilişle bunu başarabiliriz. Ondan sonra fazla ilerleyemeyiz belki ama bu kadar hataya rağmen bir ev sahibini ve Çekler'i safdışı bırakmak bile yeterince iyi olacak, başarı sayılacaktır. Umarım yapabiliriz.

Hiç yorum yok: