Perşembe, Aralık 11

10lar Artık Sembol


Böyle Fotomaç benzeri başlıkları atmak çok hoşuma gidiyor. Bu ayrı konu. Asıl konu onlar. Yani alfabetik sırayla söylersek Alex-Delgado-Lincoln. Sıralama aynı zamanda ülkemize ayak basış tarihlerine göre oldu. Neyse bu da ayrı konu.

Önce Alex geldi. Pierre daha gözdeydi. Hollandalı gitti Alex kaldı. Rakamlar çok üst düzeyde. Oynadığı maç sayısı bir Brezilyalıya ve o fizikteki bir adama göre çok fazla. Attığı gol sayısı, yaptığı asist sayısı da çok yukarılarda. Bir de gol krallığı var zaten. Haliyle takımın yıldızı. Bir de sessiz sakain bir adam olunca, FB TV'NİN Kaptan Köşkü adlı programına o çıkıyor.

De Souza'dan sonra her takım 10 numara aramaya başladı. Beşiktaş Ülker sayesinde Delgado'yu getirdi. Önce " bu hangi Delgado?" sorularına cevap arandı. Sonra Basel başkanı "o benim oğlumdu, oğlumu aldınız" deyince" beklentiler büyüdü.İlk maçında Almanya'da Galatasaray'ı tek başına yıkınca Alex'i sollayacak adam bulundu. Türkiye'deki 3.sezonuna giren Delgado için akıllarda kalan tek şey 2007 yılında Antalyaspor'a attığı muhteşem gol oldu. O maçta da Murat Şahin o golün önüne geçecek bir maç çıkarmıştı. Arjantinli şu an hala patlaması beklenen yıldız konumunda. Ama geldiği günden tek bir farkı var. Kolunda taşıdığı kaptanlık pazubandı.

Lincoln geleli 1.5 sene oldu. Onunla ilgilli olaylar daha taze. Havaalanındaki efsane karşılama, sezona süper başlama, Kalli'nin kadro dışı bırakması ve kayıp geçen bir sezon. Bu sene Lincoln çok farklı.Ve bu farkın karşılığını Almanya'da sahaya kaptan çıkarak aldı. Üstelik takımın 4.kaptanı Sabri olduğu bilinirken ve sağbekte oynarken. Yarın oynanacak Gençlerbirliği maçına da kaptan çıkacakmış. Zaten Hasan artık çok fazla oynayamaz, keza Karan da öyle zaten bir ayağı dışarda. Ayhan ve Lincoln kaptanlık makamını değişmeli olarak sahiplenecekler.

Bu 3 oyuncu gol atsın, derbilerde coşsun, taraftarı stada çeksin diye gelen yıldızlardı. Yani aslında kısa vadeli başarılar için kullanılacak sonra da daha iyisi bulununca veya iyi paraya alıcı bulununca elden çıkarılacaktı. Oysa şimdi işin boyutu değişti. Bizlerin sidik yarışlarına malzeme olmaktan, külüplerin "unutulmaz kaptanlar"ı sıfatına ulaşmak üzereler. Kapışma yeni bir şekle girdi, heyecanla ve merakla izliyoruz.

Hiç yorum yok: