Perşembe, Aralık 18

Teşekkür Ederim Büyükanne


Eski Türk filmlerini Peralta yazıyordu ama o askerde olunca bu ulvi görev bana düştü. Ben onun kadar ayrıntılı yazmayacağım. Geçen ay tekrar izlediğim, ergenliğe giriş zamanlarında hastası olduğum komik hoş bir film. Osman Seden imzalı.

Öncelikle filmi izleten kişi İtalyan oyuncu Sonia Viviani. Muhteşem bir güzellik. O dönem yabancı oyuncu getirmek revaçta. Sadri Alışık'ın Orospu çocuğu canı evladı Piç Rıza Robert Widmark da o ekoldendir. Viviani kendi ülkesinde orta düzey filmlerde oynamış, burada 2 film çevirmiştir. Bu filmler sayesinde Türk erkeğinin kafasındaki İtalyan kadının çizilmesine katkıda bulunmuştur.

Filmde ergen sorunları yaşayan Mete'yi canlandıran Cem Beyatlı başka filmde oynamamıştır. Oysa çok büyük renk katmıştır filme, gelecek vaadetmiştir. Abisi rolündeki Mesut Engin, Uyanık Kardeşler filmindeki Kadir İnanır'ın aynısıdır. Filmde ufak bir rolde Bülent Kayabaş bile gözükür.

Televizyonda izlerken film kesintiye uğrayabilir. Bazı sahneler açık görülmüş olabilir. Diyaloglar çok güzel, müzikler baya iyi. Yeşilçam'ın önemli filmlerinden değil ama defalarca izlense aynı keyif alınır.En azından Sonia Viviani için izlenir.

Hiç yorum yok: